Viikonlopun kohokohta oli Euroviisut, joita odotin kuin kuumilla kivillä. Oli Raffeleita ja lakua ja limsaa ja kisalähetys meidän sohvalla. Fiilis oli katossa kun Teräsbetoni esitti Missä miehet ratsastaa! Soittivat sen niin antaumuksella ja selvästi nauttivat 15000-päisen yleisön edessä soittamisesta.
Teräsbetoni sai ainakin kotimaassa paljon julkisuutta ja ainakin minusta tuli fani! Kyllä se J. Ahola on aika ihq! Muutenkaan eivät yhtään kainostele vaan ovat ihan omia itsejään ja lauloivat suomeksi niinkuin niille parhaiten sopiikin. Tuo biisi olisi menettänyt paljon jos olisivat englanniksi laulaneet. Suomi on niin kaunis kieli, kuten myös esim. portugali, albania tai turkki. Ei sen väliä vaikkei voita - kiva on kuulla paljon erilaisia biisejä, varsinkin kun ovat eri kielillä esitettyjä ja kun ne ovat eri maille ominaisia. Ei missään muualla kuin Euroviisuissa saa kuulla noin paljon erilaisia ja uusia lauluja yhdessä illassa.

Luulin että Teräsbetoni olisi noin energisellä vedolla päässyt 10en parhaan joukkoon, mutta ei tänävuonna machohevi pärjännyt kun oli niin  paljon erilaisia musiikkityylejä mistä valita. Se onkin kiva kun on jotain muuta kuin eurodisco ja perusiskelmä josta valita. Vaikka vähän liikaa oli noita diskotaustajumputusbiisejä taas tänä vuonna...
Israel oli mun suosikki - lumoava ääni sillä miehellä ja hyvä laulu. Portugalin laulu oli myös yksi suosikeistani - tosi kaunis kertosäe, jossa kieli tuli hyvin esille ja esitys ja puvut tukivat laulun tarinaa, Senõra do Mar - vai mikä "merenneito" sen biisin nimi oli... Myös Bosnia-Herzegovina - eikö se ollut se "Ljuba vii" tai jotain sinnepäin, missä niillä oli hassut kuteet ja juoksivat ympäri lavaa. Ekan kerran kun sen kuulin, niin en yhtään tykännyt, mutta jo toisella se kuulosti hyvältä ja nyt kolmannella oli jo aika ihana ja sanat oli hienot ja kuulosti hyviltä vaikkei niitä ymmärtänyt muuta ku ton tittelin. Monet biisit on loistavia, mutta vaativat enemmän kuuntelukertoja, eivätkä siksi pärjää. Ranskan veto oli rento ja mukava. Kiinnostuin tuosta esittäjästä - mikä se oli - joku Telliér tai joku semmonen.
Venäjä voitti kiitos Dima Bilanin, joka on supersuosittu itä-euroopassa. Hyvä laulaja Dima on, mutta niin jotenkin imelä suomalaisen makuun ja tuo englanninkieli ei ole kovin kaunista venäläisittäin lausuttuna. Ja se kamala bassobiitti vai mikä se laahasi siellä taustalla - niinkuin kaikissa venäl. nykybiiseissä, jotenkin ihan epävireessä suomalaisen korvaan...?! Laulukin oli mitäänsanomaton, mutta ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun euroviisut voittaa mitäänsanomaton kappale. Vaikka kisan pitäisi voittaa paras VIISU, niin tietysti äänestetään kaikkea muutakin, kuten esim. henkilöä, ulkonäköä, mieleenpainuvuutta, naapurimaata, maastamuuttajat kotimaataan. Kreikan typy oli kauhean söpö ja biisi oli niin viimeisen päälle tehty ja varmasti mieleenpainuva kaikin tavoin, mutta silti niin turha...Onneksi ei voittanut. Noista kärkimaista olisin toivonut Turkin tai Armenian voittavan. Mutta sen tiesi, että kun Venäjä on niin paljon satsannut tänä vuonna ja on monena vuotena meinannut voittaa jollain IHAN tyhjänpäiväisellä avaruusteknotrashilla(:-) niin toi voitto oli melkein väistämätön...
Missä miehet ratsastaa siellä lehmät laiduntaa...niinkuin Janne sen laulaa.