Kuulo testattiin kun kyselin sitä kun se on niin hiljainen. Kun Vilho jokelsi jo pitkiä tarinoita 3-kuukauden iässä. En ole huolissani, sillä en ole huomannut mitään poikkeavaa kuulossa ja ainakin Martti tykkää kovasti kun sille lauletaan ja muutenkin alkaa ulisemaan (yrittää laulaa) kun musiikkia soittaa, mutta 5-6kk:n iässä joka tapauksessa kuulo testataan niin testattiin nyt. Neuvolatäti vaan helisti sellaista kuutiota jonka sisällä oli kilkuttimia ja oli tarkoitus että vauva kääntää kasvot ääntä kohden, mutta ensin Martti vaan tuijotti yhtä hassua kasvokuvaa seinällä ja kun käännyttiin kuvasta pois niin Martti alkoikin nauraa kun helistettiin sitä kuutiota sen takana. Ihan kuin olisi vaan tarkkaan kuunnellut sitä ääntä vaan, mutta ei silti kääntänyt päätä katsoakseen mikä siellä soi. Se kai on niin tottunut kaikennäköisiin ihme ääniin meillä kotona... No kokeillaan uudestaan 6kk:n iässä josko se silloin viitsisi kääntää päätä. Kyllä se ainakin korkeita ääniä kuulee, koska kun se nyt on alkanut ääneen nauraa, niin se kiljuu korkealta ja samassa se pelästyy omaa kiljuntaansa tai sitten luuleekin itkevänsä koska sama ääni tulee kun se itkee oikeen lujaa ja alkaa oikein lohduttomasti itkeä kesken naurun.

Martti on kyllä oikea mammanpoika, enkä voi olla kuin 2 tuntia maksimissaan poissa ilman että tulee huutoa. Pullosta ei maito maistu vieläkään oikein - se vaan suuttuu siitä. Ja vähän se vierastaa kyllä Janneakin koska se ei ole niin paljon ehtinyt olla sen kanssa. Kun silloin kun mä en ole sen kanssa niin sitä pitäisi melkein kokoajan viihdyttää jotenkin erityisesti, että se viihtyisi tai sitten mennä kävelylenkille.

Me aloitettiin muskarit nyt tiistaina. Kummallekin pojalle omat ryhmät, että saisi ihan omaa aikaa kummankin kanssa. Onhan se kallista, mutta eipähän voi sitten yläasteikäisenä valittaa, että "miksi mua ei laitettu musiikkikouluun..."Ja kyllähän sitä aikuiset pistää rahaa kaikennäköiseen roskaan, niin kyllä voi myös johonkin hyödylliseen ja lapselle mukavaan harrastukseen sit kans satsata. 

Martti oli onnessaan kuun äiti pystyi koko sen 45 minuution ajan keskittyä vain ja ainoastaan häneen. Oli yhtä hymyä kokoajan.

Vilhoa taas alussa jännitti kovasti kun oli niin paljon ihmisiä ja varsinkin kun me tultiin vähän myöhässä, että kaikki muut olivat jo sisällä. Istui alussa kokoajan vaan sylissä kasvot minuunpäin ja vaan kurkki välillä muita. Sitten kun nauratti niin piilotti äkkiä naurun muilta upottamalla pään taas mun tukkaan . Kiva että siellä oli vähän vanhempaakin lasta ja VIlho intoutui lopulta tanssimaankin kun isommat tytöt siellä tanssi. Oli aika hiljainen kyllä koko ajan ja pyysi usein syliin. Mutta kesken yhden rauhallisen laulun se kovaan ääneen kailotti kun yksi isompi poika istui siellä odottamassa omaa muskariaan "MITÄ IISO POIKA TUOOLLA??!!" Ja sitten taas hiiren hiljaa. No, ensi kerralla on varmaan riemu katossa kun ei enää niin paljon jännitä - vaikka oli se kyllä nytkin riemukasta katsottavaa! Hauska oli nähdä miten Vilhokin oli kehittynyt paljon ja nyt osasi enemmän osallistua kun ennen enimmäkseen yritti repiä tavaroita hyllyiltä  ja juosta päättömänä siellä (koputtaa puuta ettei ens kerralla...!). Muutenkin oli helpompaa kun ei ollut valtavaa mahaa tiellä ja jaksoi paremmin nostella sekä Vilhoa että Marttia.

 

Jaa ne mitat: ensin 5kk mitat sitten suluissa 4kk mitat ja jäljempänä Vilhon samat mitat

pituus 68,2cm (66,8cm) V: 67,3cm (65cm)

paino 9650g (8870g) V: 9530g (8360g)

pää 45,8cm (44,1cm) V: 46,5cm (45,32cm)

Aika samoissa mitoissa...