2140652.jpg

Tänää oli muskarin joulujuhlat ja oli kyllä mukavaa. Vilho ei taaskaan ollut ihan mukana siinä "koreografiassa" vaan enemmänkin veti omaa showta varsinkin ennen juhlien alkamista. Kipitti ympäri huonetta minkä kerkesi, pussaili "Okkaa" ja yritti myös ottaa kontaktia muihin tonttulapsiin. Sitten kun piti "tanssia" niin ei pysynyt sylissä vaan halusi pois ja sitten taas syliin ja taas "pois". Pois on ollut parin päivän ajan tosi suosittu sana. Aina kun menee johonkin niin pitää päästä äkkiä pois ja sitten takasin...

Oli kyllä poika aika rauhallinen siihen verrattuna minkälainen muskarissa yleensä on, taisi vähän mietityttää kun oli yleisöä paikalla, eikä nyt ollut niitä hyllyjä mistä vedellä alas soittimia. Paikalla oli esiintyjien läheisiä ja meidän porukasta Janne, äiti, Stormälön mummi, isi, Benita ja Göran, joten olimme hyvin edustettuina:). Vilho huomasikin äitin pari kertaa esitysten aikana ja olisi halunnut mennä moikkaamaan.

Janne otti kuvia, mutta ne vähän epäonnistui kun oli zoomannut ja siellä oli siihen liian pimeetä. No Göranilla taisi olla järkkäri mukana niin eiköhän sillä tullut hyviä kuvia. Pistän tähän silti yhden juhlista ja pari muutakin kuvaa. No ei nyt juuri sitä kuvaa suostunut lataamaan joten laitetaan vähän muita kuvia.

Tässä "ritarit" Tanskan maalla:

2140660.jpg

2140661.jpg

Vilho ja Roomeo eilen.

2140663.jpg

Tämän jälkeen Vilho yritti työntää kaveria pois tuolista (Vilho tuli ensin ja Roomeo halusi viereen) sanoen "pois". Pitääpä opettaa vähän käytöstapoja. Vaikka hienosti kumartaa kun antaa jonkun tavaran. Kiitosta ei osaa vielä sanoa, mutta tänään opetin sanomaan ruotsiksi "tack tack" niin se vissiin kuulosti kiinnostavammalta kun heti tuli "kack kack"...Muutenkin uskoo aikahyvin kun kielletään jotain, vaikka välillä ei voi itsellen mitään kun niin tekee mieli kokeilla jotain kiellettyä. Niin sitten soimaa itseään kovaan ääneen "aijaijaijai" ja tepastelee vimmatusti niin kuin joku olisi juuri ottamassa sitä kiinni. Eli kiltti poika on vaikka aika villi.

Eilen oli taas vauvatreffit ja ensi viikolla pitäisi olla meillä jos vaan saadaan kaikille sopimaan joku päivä. Todennäköisesti maanantain tai perjantai. Kysyn vielä ukilta jos se voisi järjestää kilit pihalle niin olisi vähän ohjelmaakin.  

 

Tänään jatkoin silitysrumbaa ja verhojen laittoa. Pöytäliinatkin sain silitettyä päivällä. Illalla koristelin vähän vielä ja laitoin jouluvalot, niin nyt alkaa jo olla aika jouluista. Salin verhojen laittaminen on tosi inhottavaa puuhaa kun joutuu keittiötikkaiden päällä seisomaan varpailla ja siltikään ei meinaa ylettyä, joten meinasin Jannen nakittaa laittamaan puolet verhoista, mutta se keksikin ottaa koko verhotangon alas, että sain kiinnittää näpsyt alhaalla kurottelematta. Verhojen laittoahan (korkealle niin että joutuu kurottautumaan kovasti) ei suositella raskaanaolevalle, koska istukka ei kuulemma tykkää siitä...? No ei ainakaan hyvältä tuntunut kun neljät verhot ripustin, kun salissa on niin korkealla verhotangot. Onneksi muualla paitsi makkarissa ja salissa verhot on tangossa ilman näpsyjä, ne on PALJON mukavampi vaihtaa. Niitä tuleekin vaihdettua monta kertaa vuodessa kun aina kyllästyn ja haluan uutta ilmettä.

Nyt alkaakin olla oikein jouluista. Vielä on paljon ylimääräistä rompetta josta pitäisi päästä eroon ja piilotella kaappeihin ja taas on kaikki lelut ja muut pitkin lattioita. Sitten voisikin pikkuhiljaa aloittaa joulusiivouksen. Ikkunoita en kyllä jaksa pestä, korkeintaan eteisen ikkunan jota Vilho aina klääpii kun menee vilkuttamaan. Janne lupasi maalata Vilhon huoneen hyllyn, niin senkin saa järjestykseen, kun nyt kaikki tavarat on lattialla ja sängyllä. Laitoin muuten muumiverhot, vanhat varmaan 60-70-luvulta olevat, sinne ja sopivat kyllä mun mielestä kuin nappi silmään! Janne olisi halunnut jotain ralliautoja tms. Mutta mun mielestä niiden aika on sitten myöhemmin ja noi on niiiin suloiset...

Joulusiivouksessa aion tänä vuonna vielä hätäisesti pyyhkiä keittiön kaapit, ei mitään hinkkaamista (saas nähdä pystynkö siihen kun oon aika perfektionisti kun jotain siivoan). Jos saan Jannen ylipuhuttua niin se saa pyyhkiä pölyt keittiön kaappien päältä. Piti jo viime vuonna tehdä, eli siellä on kahvipannut paksussa pölyssä...

Jääkaappi piää kunnolla pestä. Keittiön kaapinoviin en yleensä koskaan kiinnitä huomiota, mutta nyt niissä on suklaataikina tahroja Vilhon leipomisen jäljiltä, joten minäkin huomaan ne...Pölyt pyyhin tarkemmin kuin normaalisti (yleensä kun kaikki muu on siivottu en enää jaksa pölyjä pyyhkiä). Saunan ja pesuhuoneen siivoukseen voisin ylipuhua Jannen, kun siinäkin mulla menee monta tuntia kun hinkkaan oka nurkan tarkkaan. Janne saa myös siivota vessan ja lavuaarit vähän normaalia tarkemmin ja imuroida. Minä pesen lattiat ja yritän järjestellä ylimääräiset tavarat piiloon. Jos Janne ne "järjestää" niin se vie ne vintille yhteen kasaan eikä niillä ole sieltä enää paluuta koska se ei muista mihin se on ne laittanut....Salissa odottaa viisi kassillista lehtiä (enimmäkseen sisustuslehtiä), joita en raaskinut heittää pois vaan saavat mennä missionsbodeniin. Äiti ottaa avotakat. Eteisen sohvalla on kasa verhoja ja kankaita, jotka myös ovat menossa joko missionsbodeniin tai jos jollekulle kelpaa. Pyykkihuonekin on aivan kamalassa kunnossa. Aion ensin yrittää päästä pyykkikasoista eroon, että siellä edes näkyisi lattia (ja lähes joka päivä pesen pyykkiä ja yleensä peräkkäin kaksi koneellista!!) ja sitten imurointi saa siellä riittää. Hohhoijaa. tekemistä kyllä riittää niin paljon, että pitää tehdä lista, että tiedän mistä aloittaa. Nyt sunnuntaina voitais siivota Jannen kans, paitsi että sillä on taas tuomariointi...aaargh! No ehkä sen jälkeen. Helpointa on kyl jos heti aamulla aloittaa niin saa sitten loppupäivän vaan olla. No jos pari tuntia siivois illalla ja sit menis vaikka saunaan ja jos Janne vaikka pesis sen saunan samalla?

Eli su:

tavaroiden järjestely pois lattialta ja naulakon järjestely - minä

liinavaatteet vaihtoon ja peittojen tuuletus - minä

pyykinpesu - minä

Jannen työvaatekomeron järjestely - Janne

takkojen tuhkat tyhjentää - Janne

imurointi - Janne

pölylastalla sohvan alusta ja kaappien alustat - Janne

keittiön siivous - minä (tasot pestään, keittiön keskiosan hyllyt pyyhitään, myös niiden kaappien ovet, tavaroiden järjestely, uunin&mikron pesu, jääkaapin pesu, keskikaappien päältä niin korkealta kuin saan pölyt kirjahyllyistä ja lautashyllystä ja esineistä)

wc ja vessan lavuaari ja kylppärin lavuaari, pölyt - Janne

pölyt - minä

lattioiden moppaus - minä

Voi olla että tosta täytyy jotain skipata, ehkä en nyt keittiön kaappeja ja hyllyjä siivoa vaan otan ne sitten pikkuhiljaa viikolla...Noi kohdat täytyy vielä numeroida, että tietää mikä tärkeysjärjestys on, että sit ei rupee jotain muuta tekemään kesken kaiken ku sit ei ehdi MITÄÄN tekemään.

Jannelta kysäsin just niin taidetaan ottaa toi siivouspäivä vasta maanantaina kun sunnuntaina on niin paljon muutakin - ihanaa! Saa viettää vapaata viikonloppua ja maanantaina ehditään paljon enemmän siivoomaan, eli tohon listaan vois vielä lisätä ne kaapinpäälliset ja ehkä muutakin! No olis kyl kiva jos olis siistiä, mut täytyy pahimmat järjestää pois, että mun esteettinen silmä ei kärsi. Ainakin noi muovikassit, joissa lehtiä pitää saada jonnekin, en jaksa katella niitä koko viikonlopun. Taidan sunnuntaina lähteä Kodin 1een hakemaan Vilholle semmosta autoratamattoa sen huoneeseen, se ei oo kauheen nätti, mut Vilho varmaan tykkää. Pitää sit laittaa tänne kuva Vilhon huoneesta ja työhuoneesta.

No nyt mä lopetan tän romaanin. Laitetaan taas tonttukuva niin unohtuu nää löpinät siivouksesta.

2140651.jpg

2140773.jpg

Ja nyt onnistui tämänkin lataaminen! Elöi joulujuhlista.