Vähän kuvia tähän taidekurssin tuotoksista. Katotaan jos viitsin jotain selittää...

 

Venetsian kuvia olen ennenkin maalannut. Niissä kiinnostaa muodot ja erilaiset kuvakulmat. Yleensäkin maalaaminen lähtee mulla useimmiten inspiroivasta kuvasta tai jostain hienosta valosta (usein keittiössä on hieno valo!) tai muodosta. Jos ei ole tarpeeksi kiinnostava aihe niin ei valmistu... Mutta nykyään ei kotona tule maalattua, muuta kuin joskus yöllä jos on oikein kova inspis eikä malta nukkua, eli taidekurssilla vain maalaan, korkeintaan vähän korjailen niitä kotona. Tässä kuvassa erikoinen kuvakulma ja siitä syntyvä kiinnostava muoto - taivas - talot. Akvarelli, elmukelmun avulla taivaan kuviot. Tämä syntyi nopeasti, kun ensin yritin jotain kortteja tehdä, mutta niistä i tahtonut tulla mitään (jälkeenpäin kyllä niistäkin löysin hienoutta), niin ajattelin vähän sotata ajattelematta jos nyt vähän väärin menee.

 

Tämä on maalattu yhdestä valokuvakirjasta, jossa paljon kiinnostavia kuvia, en siis pyri täsmälleen samanlaiseen maalaukseen, vaan otan vähän mallia vaan, kun on niin vaikea maalata ilman mallia... Tämän kuvan valitsin koska meillä oli syksyllä erilaisia tekniikoita kurssilla ja tässä olen käyttänyt niistä ainakin paria, en edes muista mitä kaikkia, mutta ainakin oxgalla (härän joku sisäelin) jonka jotenkin olis pitänyt vaikuttaa tuohon väriin, mutta en huomannut mitään erityistä. Ei muutenkaan nuo eri tekniikat kauheasti innostanut, paitsi oli siellä joitakin hyviä kikkoja ja tehosteapuvälineitä mitä opittiin. Hyvä niissä harjoituksissa oli se, että ei kauheesti yrittänyt maalata jotain suurta taideteosta vaan vain "kokeili", niin huomaamatta ja ilman mitään paineita tuli helposti ihan onnistuneitakin maalauksia. Tämä jolle myöhemmin annoin nimen Liisa ihmemaassa, oli topsi kiva ja selkeä maalata.Väritkin ovat mun mielestä aika onnistuneet. Kuvissa ei oikein näy hyvin värit, vaikka itse asiassa tuossa ylemmässä kuvassa värit näyttävät paremmilta kuin oikeassa maalauksessa.

Keväällä meillä on ollut eri teemoja ja tässä alla oli teemana kangas. Tämäkin siitä samasta kirjasta. Ei löytynyt oikein muitakaan kiinnostavia missä olisi kangas tullut hyvin esille. Tämä ei ole vielä ihan valmis. Kasvot tarvitsevat vähän piirteitä ja mekossa on pari liian suoraa viivaa. Ja taustalle pitäis vielä jotain tehdä. Muuten olen kyllä tyytyväinen siihen että kangas todellakin tulee hyvin esiin tässä ja väri on aika mehevä lila. No saa nähdä jos on kiinnostusta jatkaa tän maalaamista joskus....

Tässä ajanpuutteesta johtuen kesken jäänyt maalaus, jonka teema oli lasi. Mua ei yhtään inspiroinut ne lasit mitä oli esillä, mutta ajattelin ihan harjoittelun vuoksi koettaa jäljitellä laseja. Ja ihan OK tuosta olisi varmaan tullut...

Tässä aiheena oli ihminen. Mallina Sallisen maalaus. Olen tähän aika tyytyväinen vaikka ei ole ihan valmis tämäkään. Silmät on liian lähekkäin ja kasvojen asento erilainen, enkä saanut kasvoja samannäköisiksi kuin alkuperäisessä taulussa, mutta ainakin ihmisen näköiseksi ja mikä tärkeää, tästä ei tullut mikään kiiltokuvatyttö vaan kaunistelematon kuva, kuten alkuperäinen maalauskin on... Tätä lähdin maalaamaan sillä asenteella, että sotketaan nyt vähän maalia ja jos siitä tulee jotain niin kiva, kun ei inspannut ruveta tarkkaan luonnostelemaan lyijykynällä. Kaulasta alaspäin olen tosi tyytyväinen, yhtä viivaa lukunottamatta, joka on liian pitkä. Kasvot on mitä on...Ehkä niihin vois lisätä vähän tarkkuutta, kun nyt näyttää siltä että katselisi ilman silmälaseja sitä.

Tämä on viimeisin maalaus. Joka olikin tosi haastava, kun aiheena oli kukat, enkä mä ole koskaan osannut maalata kukkia eikä ne mua oikeestaan kiinnostakaan sillä tavalla - vaikka puutarhuri olenkin! (No siksi valitsinkin viljelylinjan). Kukat on kyllä ihania mutta niiden maalaaminen ei vaan innosta. Siispä lähdin ihan vaan harjoittelumielessä maalaamaan. Tämä oli yksi harvoista kuvista, joita jaksoin katsella vähän pidempään. Luonnostelin ensin lyijärillä aika tarkkaan ja tuntui, että tästähän tuleekin jotain, mutta kun värit piti sotkea sinne, niin huomasin kuinka vaikeaa se on ja meinas pelkää sotkua tulla. Luulin jo että olin pilannut koko maalauksen, mutta kotona sain viimeisteltyä (ilman kuvamallia...), niin että tuli ihan OK näköiseksi. Itse asiassa tykkään lopputuloksesta tosi paljon ja kun tein taustasta vähän tummemman niin se on ihan kivan näköinen ja voisin tehdä pari samantyylistä kasvikuvaa ja kehystää... Mutta se oli niin työlästä kyllä, että mahdankohan vähään aikaan kukkia maalata. Kun pitää antaa valua, mutta ei niin paljon että tulee sotku. Ajatella että jotkut maalaa vain kukkia!

Tämä on kyllä mun mielestä "luonnossa" hienompi, tuli huonolla salamalla otettua, että tausta näyttää vaaleammalta.