Niin eli sunnuntaina meille piti tulla Vilhon kaverit, eli Sandra, Eva ja Roomeo, no Roomeo ei päässyt, mutta tytöt tulivat perheineen, pulkkamäkeen. Lisäksi kutsuin Lauran ja Okkan ja Bastin perheineen. Isi ja Benitakin tulivat käymään ja äiti. Ukki sanoi, että pihassa oli ollut 6 autoa, niin hän ei viitsinyt tulla.

Heräsin jo ennen kuutta jam aloin vähän järjstelemään ja leipomaan. Oli tarkoitus etten leipoisi mitään vaan ostaisin jotain tarjottavaa, mutta kun lauantaina ei tullut kaupassa käytyä niin pakko oli leipoa. Ei oikein ollut aineita mistä tehdäkään, niin piti soveltaa...Leivoin aamulla sienipiirakan, jonka pohjaan laitoin perunamuusijauheen sijasta couscousia ja muutenkaan ei menty ihan ohjeen mukaan...Pakastimesta onneksi löytyi vielä mustia torvisieniä ja kantarelleja ja niiden lisäksi täytteeksi laitoin porkkanasiivuja ja sipulia. Päälle munamaitoa. Yllättävän hyvää tuliHymy.

Iltapäivällä leivoin sitten varmuuden vuoksi makean piirakan, kun meillä aina "treffeillä" on jotain makeaa, ettei ihan vieraat petySilmänisku. Tein taas reseptiä muunnellen, kun ei ollut kaikkia aineksia, mansikkapiirakan, josta tuli aivan ihana. Mä en hirveesti yleensä välitä makeista piirakoista, mutta kyllä se oli hyvää.

Niin Meillä oli vilskettä koko päivän. Ensin aamupäivällä tuli äiti käymään ja vähän ajan päästä Laura ja Okka. Sitten tuli Kimi, Terhi, Basti ja Peik, vaikka olivatkin suurimman osan ajasta ulkona pulkkamäessä, niin en ehtinyt kauheesti seukata kun oli ruoanlaittoa ja leipomista ym eivätkä valitettavasti saaneet mitään herkkuja kun  ne säästettiin "varsinaista tapahtumaa" varten...Sitten tulivat isi, Benita ja Nessukin käymään, mutta Vilho alkoi jo olla niin väsynyt kun ei ollut vielä päikkäreitä nukkunut, että oli pakko jo laittaa nukkumaan että ehtisi nukkua vähän ennen pulkkamäkeä.

Sitten tuli vieraat ja mentiin mönkijä-rekiajelulle. Janne veti perässä rekeä, johon kaikki jotenkin mahtui istumaan patjan päälle, jonka Janne on laittanut siihen pehmikkeeksi. Evan isä seisoi toisen terän päällä ja toimi "jarrumiehenä" alamäessä. Minä ja Vilho oltiin mönkijän kyyydissä. Sitten laskettiin vähän aikaa pulkalla mäkeä - ihan tästä meidän pihasta alas. Sen jälkeen tultiin sisälle syömään. Äiti oli vielä leiponut sämpylöitä ja toi niitä meille ja kyllä ne maistui hyviltä pulkkamäen jälkeen. Sitten oli leikin vuoro ja Vilho oli kyllä taas niin yli-innokas...Heitteli tavaroita ja kun joku leikki lelulla niin Vilho meni demonstroimaan miten sillä leikitään ja töni ja veti tyttöjä ja Okkaa vaatteista. Sitten se seisoi sängyn päällä tärkeä ilme kasvoilla ja tepsutteli lähemmäs ja lähemmäs reunaa niin että jalka oli jo puoleksi reunan ulkopuolella, uhoavaan tyyliin että "kato mitä mä uskallan...!" Se olis tullut alas sieltä jos ei olis estänyt. Sitä se kyllä usein tekee, että se istuu jollain tuolilla ja siitä hyppää jalat edellä alas ylpeä ilme kasvoilla ja sanoo "hui!", mutta että seisaaltaan...

Tänään heräsin taas puoli kuuden jälkeen ja kun Vilhon aamutoimet ja kotityöt oli tehty soitin Marialle ja kysyin jos se lähtisi pulkkamäkeen. Kahdeltatoista oltiin jo ulkona. Käveltiin rantaan päin ja laskettiin mäet siinä matkalla. Oli aivan ihana ilma ja oli tosi kaunista. Käytiin ukin rannassa, missä se oli sahaamassa leppää rannasta. Sitten mentiin jään yli Irman ja Lassen mökkirantaa pitkin ja takaisin. Kyllä tuntui, sen verran raskaalta jo, että Maria sai vetää Vilhoa enimmäkseen, kun tuo vatsa on tällä kertaa niin alhaalla, että joka askel tuntuu ihan erilailla kuin Vilhon kanssa. Ja oli se maasto aika haastava, nimittäin lunta ja kaislikkoa ja paljon mäkiä ja kun sai kokoajan nostella Vilhoa, joka ei oikein tahtonut istua pulkassa vaan halusi kävellä, mutta kun ei lumessa pysynyt pystyssä niin piti kokoajan auttaa ylös... Vilho nukahti viimeisessä ylämäessä kun vihdoin suostui pysymään makuulla. Vilho jäi ulos nukkumaan ja me tultiin Marian kanssa sisälle juomaan teetä ja syömään leipiä. Mukavaa oli ja poskia kuumotti ulkoilun jälkeen. Nyt kyllä tuntuu, että on kävellyt kun ylös nousin äsken pissalle, niin piti kumarassa kävellä. No nyt Janne tuli kotiin ja Vilho olikin herännyt kolmen tunnin unien jälkeen. Taitaa olla hurja nälkä!