Onkohan hammas taas tulossa kun äsken en meinannut saada Vilhoa päikäreille sitten millään. Nenä oli tukossa ja kun sitä yritin pikkuniistäjällä vähän puhdistaa niin tuli kauhea kiukkupuuska. Yleensäkään Vilho ei tykkää yhtään kun sen nenää tai kasvoja pyyhitään. Yrittää väkisin työntää käsillä pois ja aina täytyy keksiä joku laulu tai muu viihdyke, että sujuisi paremmin se pyyhkiminen. No toi niistäjä on vielä vihatumpi. Kun vähäkin sitä vilautin niin tuli huuto. Lopulta kun olin välillä imettänyt ja taas räkää pyyhkinyt ja rauhoitellut sylissä niin otin harson ja kastoin sen päät kylmään veteen. Laitoin ne päät väkisin Vilhon suuhun - taisteli taas vastaan täysillä - ja sitten kun se oli suussa niin se alkoi maiskuttamaan sitä märkää rättiä ja vähän kun keinuttelin niin nukahti samantien. En antanut panadolia, vaikka se olisi varmaan auttanut, mutta kun eihän sekään heti vaikuta ja nyt näyttää nukkuvan tyytyväisenä.

Tänään pitäisi mennä Turkuseen ostoksille Jannen ja Vilhon kanssa. Täytyy käydä koulus allekirjoittamassa joku paperi ja vaatteita ja pari lahjaa ostamassa.Tiedän mitä haluan antaa lahjaksi pikku Oskarille, jolla on ristijäiset (taitaa muuten olla ristiäiset ilman J:tä, mutta mun mielestä kivemman näköistä J:llä) sunnuntaina. Muutakin ohjelmaa on loppuviikosta. Keskiviikko aamuksi Janne on varannut mun autolle ajan korjaamosta klo 8:00 pitää auto olla siellä. Ja Vilho tulee tietysti mukaan, niin täytyy ajoissa herätä...Ei kiva kun olen nyt viime aikoina ollut ihan älyttömän väsynyt ja aamu-uninen, kun Vilho on muuttanut omaan sänkyyn alkuyöksi. Jossain vaiheessa kun se alkaa itkeä niin nostan sen mun viereen ja sit se jo pian herää kokonaan ja yrittää mua herättää. Pitää varmaan ottaa joku Berocca-kuuri, että sais tän väsymyksen pois. Tänäänkin oli vaaratilanne, kun olin unenpöpperössä torkahtanut uudestaan kun Vilho mekasti sängyssä. Heräsin siihen että Vilho yski sen näköisenä, että sillä on jotain kurkussa. Sain kaivaa sen suuhun tarttuneen muovisen paperinpalasen, en tiedä mistä se on tullut, mutta se oli semmosta muovitettua paperia, että olisi hyvin voinut kurkun tukkia. Saa muutenkin olla tosi tarkkana jos jotain tippuu lattialle. Täytyy heti poimia ylös koska Vilho varmasti löytää sen ja pistää ekana suuhun.

Oltiin mun luokkakaverin tytön, Helmin, 1-vuotisjuhlilla perjantaina Turun Henrikinseurakunnan kerhohuoneessa. Vilho oli taas kuin kotonaan ja jaksoi hymyillä kaikille, eikä mitään merkkejä vierastamisesta kun oli niin paljon väkeä ja hälinää ympärillä, että ihmettelemistä riitti. Lattialla makasi lelunurkassa ja muoviämpäriä takoi lattiaan ja helmitaulua soitteli. Helmi-tyttö oli 1-vuotispäivän kunniaksi juuri pari päivää sitten ottanut ensimmäiset askeleensa ja halusi nyt että kokoajan talutetaan paikasta toiseen. Paljon ihania lahjoja sai prinsessa. Vilho antoi Helmille Monchichi peikon, kun Vilhollakin on oma, tai Jannen vanha, autossa, joka osaa puhua...ja sukat ostettiin. Olisin halunut ostaa semmosen muumisoittimen, mikä sen nimi on se soitin, jota tikuilla joissa pallo päässä lyödään niitä metallinkappaleita, jotka rivissä ja siitä tulee heleä ääni...Symbaali? Ei varmaan ole symbaali, ei muistu nyt mieleen...No en löytänyt sellaista. Täytyisi Vilhollekin semmonen ostaa kun tykkää kaikesta mistä lähtee ääni. Jannen vanhat urut on yhä suositut ja mun kitara olis tosi kiinnostava.
Vilho on muuten tykästynyt Jimi Hendrixiin! Kun laitan sen soimaan, niin se rauhoittuu ja pysähtyy kuuntelemaan ja menee cd-soittimen luo ja jää siihen tuijottamaan. Välillä intoutuu "laulamaan" tai kurluttelemaan. Vilho ihmettelee muutenkin sitä CD-soitinta, että onpas taitava laatikko...