Vilholla on nyt jo jonkun aikaa ollut noi näpyt. Niitä on noin 15kpl eri puolella kroppaa, mutta tasaisesti jokapuolella ja niissä on se pikku vesikello siinä keskellä. Onneks ovat nyt melkein kuivuneet. En tiedä mistä tuli, mutta pieni kuume nousi ja näppylät tuli sen jälkeen ku oltiin vauvatapaamisessa sillä viikolla kun oli vielä hellettä. En kyllä ole kuullut että kenellekään "vauvakerholaisista" olisi se tullut, mutta sehän voi tulla vaikka kaupan vaunuista. Imetin ja ihmettelin kuinka Vilho on niin kuuma päästä. Samalla selkään ja päähän tuli tasaisesti pieniä täpliä, jotka näyttivät hikinäppylöiltä. Ne kyllä haaleni niin että niitä ei nähnyt kunnolla, mutta sit alkoi yksitellen ilmestyä niitä isompia kovia "näppylöitä", joiden keskellä jonkunnäköinen kello. Tosi helppo sairaus kun niitä näppylöitä onneks on niin vähän ja se kuumekin oli vaan semmonen ihme "piikki" joka meni sit heti ohi. En tiedä johtuuko äidinmaidosta, että on näin lievä, vai onko se niin, että mitä pienempänä sen sairastaa niin helpompi? Vaikka sen voi kuulemma sairastaa myöhemmin uudestaan jos on tosi lievä. Mulla oli itsellä se 19-vuotiaana juuri ylioppilaskirjoitusten aikaan...Ja oli semmonen kuume, että luulin että kuolen??!!

Tänään oltiin hakemassa Vilholle passikuva. Vähän vaikea oli vaan saada Vilho istumaan paikalla ja olemaan pitämään suun kiinni, kun yritti flirttailla kuvaajan kanssa ja kokoajan oli leveä hymy päällä ja sehän ei passiin kelpaa. Sitte mentiin poliisikamarille passia anomaan. Saadaan se noin viikon kuluttua. Kiitos vaan Miia E. kun kysyit, että `onhan Vilholla passi?´.
Samalla reissulla käytiin Isoniityn mummin ja faffan oven takana, mutta olivat varmaan kaupassa tai jossain niin ei jääty odottamaan vaan mentiin S-markettiin koko perhe. Kyllä sitä rahaa vaan saa kulumaan joka kerta kun siellä käy! Vaikkei hirveesti tarvis ostaa niin sitä vaan ostaa varmuuden vuoksi, ettei vaan pääse loppumaan. Kun meiltäkin on niin pitkä matka kauppaan, ettei viitsi yhden maitotölkin tms takia lähteä malmilla käymään. Äiti usein soittaakin kaupasta, että tarviiko jotain ja yleensä tarviikin, niin se saa raahata meidänkin ruuat. Tänäänkin toi päivällä ennen töihin menoa laatikollisen ruokaa meille. Oli varmaan huolissaan, että Janne joutuu menemään nälissä suin töihin, kun minä en ole ruokaa laittanut.
Silloin kun Laura ja Göran oli mökillä niin taisi välillä niidenkin ostoksia raahata:) Ja yks päivä kun äiti oli varmaan ollut tunnin meillä vahtimassa Vilhoa kun se oli käynyt kaupassa ja toi meidän ostokset, niin pyysin jos se voisi jäädä hetkeksi Vilhoa vahtimaan, että saisin vähän levätä kun olin ihan naatti. Niin juuri kun äiti oli lähtemässä kotiin, niin Laura soitti ja kysyi jos äiti voisi tuoda perunoita...Sanoin äitille, että keittäkää riisiä, mutta se vaan sanoi, että no joo, voinhan mä käydä nostamassa, vaikka niitä on kyllä tuolla kaukana alapellolla...Kävi vähän sääliksi, mutta mitä kanaemo ei tekisi pentueensa vuoksi.

Olen viime aikoina (taas) ollut aika väsynyt. Syytän allergiaa siitä (perhanan pujo kukkii) ja sit sekin on muutos kun Janne on taas töissä. Varsinkin noi iltavuorot on ärsyttäviä kun siinä menee koko päivä. Ja kyllähän mulla oma työkin on, vaikka nyt onkin onneks rauhallista. On vähän hankalaa olla villiintyneen poitsun kanssa väsyneenä kotona, niin usein ollaan lähdetty jonnekin ajelemaan, kun vaikka noita lattioita pesee vaikka kuinka usein, niin seuraavana päivänä ovat yhtä likaiset! Huusholli onkin nyt sen näköinen, että senkään takia en viihdy kotona. Kärsin jokaisesta epämääräisestä tavaraläjästä ja lattialla\pöydällä\tuolilla lojuvasta vaatteesta. Keittiön kaappien sisältö ei pysy paikalla kuin sen minuutin ennenkuin Vilho ne on jo tyhjentänyt, joten ostin vihdoin ne lapsilukot niihin. Kaikkiin laatikoihin ei niitä kumminkaan olla saatu laitettua, joten nyt on entistä kivempaa kokeilla minkä kaapin\laatikon saa auki ja minkä tyhmä isi on lukinnut! Ja jos ei keittiöstä löydy kiinnostavaa niin hyvin hiljaa kontataan eteisen rappusille ja kiivetään niin ylös kuin ehtii ennenkuin äiti ymmärtää että jotain luvatonta tapahtuu kun on niin hiirenhiljaista. Täytyy kehitellä siihen rappuseen joku suoja ettei se pääse sinne. Toisaalta kiipeeminen kehittää kordinaatiota... ! Ja mikä raivo siitä syntyy kun yhtäkkiä makuuhuoneen takan luukku ei aukeakaan eikä enää saa hiiltä ja paperia maistella ja levitellä lattialle! Nyt on kyllä keksinyt pujotella käden siitä raosta joka siihen jää kun olen sen hätäisesti langalla sulkenut. Että semmosta! No mä en ota ressiä vaikka huusholli onkin sennäköinen, kuin täällä asuis viis sikaa. Täytyy sen Vilhon saada tehdä tutkimusmatkaa, että oppii kaikki kummalliset asiat mitä tässä maailmassa on. Tänäänkin nukuttiin yhdessä kahden tunnin päikkärit ja se teki hyvää. Jannekin nukkui kun se meni yövuoroon. Vilho nukkuu paljon paremmin jos joku nukkuu sen vieressä.

Käytiin mummin ja ukin rantasaunassa taas tänään ja uimassakin käytiin. Janne meni ensin ja kun tulin laiturille niin se sanoi, että "kyllä tää on niin lämmintä tää vesi..." Joten mitään miettimättä hyppäsin veteen, joka ei ollutkaan niin lämmintä kuin odotin. Viimeksi oliskohan ollut viime viikolla, se oli 22 astetta ja nyt se oli vaan 18 astetta. Joten kylmältä tuntui kun ei oo säännöllisesti käynyt uimassa. Mutta ihanaa se aina on vaikka olisi kuinka kylmää - kunhan sinne uskaltaa! Mummi ja ukki hoitivat sillä aikaa Vilhoa kun oltiin saunassa ja jälkeenpäin saatiin teetä ja leipää. Ukki kertoi kiinnostavia juttuja isästään. Pitää kysellä lisää vielä.
Nyt lopetan tämän romaanin tältä erää. Huomenna on taas uusi päivä.