ei laihduttaa, vaan keventää...

Nyt olis vielä noin 11 kiloa pudotettavaa siihen mitä painoin vuosi sitten kesällä juuri ennen kuin tulin taas raskaaksi. Eli mun normaalipainoon. Siitäkin olisi helposti varaa muutama (5) kilo pudottaa, mutta yleensä siihen suht helposti paino palautuu ja jos se siihen nyt kahden raskauden jälkeen palautuisi niin olisin tosi tyytyväinen. En siis millään kauheen suurella raivolla mihinkään laihikselle ala, vaan uskon ja toivon, että pienellä ruokavalion hienosäädöllä paino alkaa vähän nopeammin laskea. Nytkin se on ilman mitään ponnisteluja (paitsi vähän makeanhimoa on ollut pakko taltuttaa...)laskenut noin 13 kiloa kahdessa ja puolessa kuukaudessa. Tällä kertaa ei sairaalaan jäänyt kuin 3 kiloa... Vaikka Martti painoi melkein 4 kiloa! Mutta siitä se lähti pikkuhiljaa oikeaan suuntaan ja nyt mahtuu "jo" parit housut jotka Vilhon synnytyksen jälkeen jouduin ostamaan kun ei vanhat mahtuneet.

Viikonloppuna tuli mässäiltyä perjantaina Martin ristiäisissä (niistä lisää kohta kun saan kuvat ladattua) ja lauantaina Lauran polttareissa ja lauantaina kun kävin välissä kotona imettämässä söin viimeiset juhlista jääneet mokkapalat ja täytekakun palasen, eli nyt on herkut syöty. Paitsi että pakastimeen jäi vähän pullia, mutta täytyyhän välillä jotain hyvää saada:)... :D

Sillä pystyn pitämään makeanhimon kurissa, että joka päivä saan jotain makeaa vähän. Jos en saa niin repsahdan tai teen lättyjä tai jotain... Sitten kun ne pullat on loppu pakastimesta niin ajattelin ruveta siihen mitä raskausaikana harrastin, eli että vaan viikonloppuna (ja silloin söin vain yhtenä päivänä - ja silti lihosin 25kiloa! - epäreilua!)saa syödä herkkuja ja sitten siihen että vain yhtenä päivänä saa syödä jotain "kiellettyä".

No joo. Tää nyt on tällaista suunnittelua, mutta tärkeää on ensin "psyykata" itsensä. Muuten siitä ei tuu yhtään mitään. Olis niin helppo vaan syödä ja pysyä tämmösenä, ylipainoisena, mutta kun en tunne että tää on mun normaali olotila, enkä viihdy näin, niin pakko tehdä jotain asialle.

Tässä vähän "paloja" joilla aion taltuttaa makeannälän:

  • mustikkakeitto ja hapankorput - oon suorastaan koukussa niihin. Oon huomannut, että kun syön niitä iltapalaks niin ei tee mieli esim. riisikakkuja tai mitään makeaa.
  • aamulla mustikkakeitto saa kuivan ruisleivänkin maistumaan....ja pitää vatsankin kunnossa...
  • ja siihen kun lisää kylmäsavustettu naudan paisti niin se on suorastaan herkullista:)
  • päivällä koitan syödä mitä vaan ruokaa, kunhan syön ruokaa, koska se on usein jäänyt ja sehåän kostautuu... Eli ihan vaikka salaattia ja leipää tai jotain eilisen päivän paistettuja perunoita ja kesäkurpistaa ja sipulia tms...
  • sen jälkeen kahvia ja ehkä palanen tummaa suklaata tai jotain pientä makeaa...ajattelin sallia itselleni kaksi riviä pandan tummaa suklaata päivässä - se ei oo paljon kun koko levyssä on 130g ja palat ohkasia.
  • välipalaksi taas jotain mehua ja leipää ja hedelmiä tai niitä hapankorppuja ja mustikkakeittoa. Harmi etten tykkää jugurtista, kun se olis niin helppo välipala.
  • Sitten taas jotain lämmiintä ruokaa, mitä vaan - en ala sitä niin rajoittaa, kunhan ei mitään vaaleeta pastaa ja riisiä ja kermaa ym...Sitä syö niin että pärjää monta tuntia
  • ja sitten taas jotain iltapalaksi, vaikka teetä ja jotain leipää...

Mun on tosi vaikee keksiä mitään välipalaa...aina se on leipää tai hapankorppuja tai hedelmiä. Kun en just mistään jugurteista tai viileistä tykkää...Yks "herkku" jonka ajattelini iltaisin ehkä sallia itselleni on kanelikorput teen kera. Niitä syötiin pienenä aina ja se oli niin hyvää. Vilhokin on oppinut dippaamaan niitä (ja hakee niitä itse kaapista).

No nyt Vilho on herättämässä Marttia niin pitää mennä katsomaan...