2140659.jpg

En malta nukkua, joten tulin tänne käymään, kun en viitsi enää ruveta leipomaan. Kiinnitin jo piparkakkutalon osat toisiinsa ja moppasin taas osan lattioista (makkari jäi vielä kun pojat nukkuu) ja tein vielä ostoslistaa ja söin jääpalalokeron tyhjäksi...

Muuten sottaista hommaa se piparkakkutalon "liimaaminen". Mä en malta tehdä mitään varovasti ja nätisti vaan mättään sitä seosta vähän liiaksikin ja niin ettei varmasti tule semmosta sievää piparitaloa. No, onhan se sokerisiirappi-"liima" hyvän makuista, jos se joskus tulisi vaikka syötyä. Ja jos on liian hieno niin ei kyllä raaski syödä. Nyt ei todellakaan ole sitä pelkoa:). Vaikka taitaa silti jäädä pölyttynään kun ei noita piparkakkuja jaksa niin paljon syödä. Vielä en koristellut taloa, kun täytyy ostaa sitruunamehua kaupasta että saan sitä "lunta" aikaseks. Munahan kävis yhtä hyvin, mutta kun teen niin teen samalla muillekin pipareille ja niihin haluan sitruunamehusta kun ne ainakin syödään ja se on kivemman makuista.

Tänään olen jo illalla leiponut keksejä ja kyllä se on ihanaa kun on itselleen vähän aikaa, niin nautin siitä leipomisesta muutenkin jos vaan olis useammin aikaa. Joskus aikoinaan olin kovakin leipomaan, mutta nykyään en leivo oikeestaan koskaan. Ei Jannen kans olla niin leivosten perään. Joskus pulla maistuu tai rinkilämunkki, mutta ei niitä kannata ruveta leipomaan kun muuten menevät kaikki suuhun samantien ja se ei ole tarpeen ainakaan mulle...Ja sitä paitsi Janne taas tykkää oikein rasvasista viinereistä "mönjineen" ja mä taas en tykkää niistä, joten en rupee sit molempia leipomaan. kekseistä sen sijaan tykkään, ainakin itsetehdyistä, ja niitä onkin kiva tehdä.

Tänään aloin vihdoin ja viimein näpyttelemään asiakaskortistoa uuteen laskutusohjelmaan ja huomenna jatkan samaa. Jos huomenna pääsen ajoissa aloittamaan niin tulee varmaan valmiiks. Iltapäivällä pitää kuitenkin lähteä kaupungilla käymään, joten en ota stressiä vaikken saisi ihan kaikkea tehtyä. Aion nyt nauttia tästä joulunalusajasta. Kotikin alkaa olla suht siisti. Tavaraa on vielä siellä sun täällä josta pitäis päästä eroon. Mm Lauran kouluajan papereita, joita en viitsi heittää pois kun siellä on jotain kuviakin ja jotain kirjoituksia, niin jos vaikka haluaisi säästää, kunhan saisin ne jotenkin vaan poisvietyä. Jannen sain tänään ylipuhuttua viemään kolme kassillista kirpparille tai äitille meneviä lehtiä mun autoon, että ne sais edes silmistä pois. Näin se meni: "Teetkö sä ne lihapullat sinne Lauran luo? Koska ajattelit ne tehdä?" Janne siihen: "En mä tiedä...Eksää vois niitä tehdä..." Minä: " No okei, mutta vie sää sitten noi lehtikassit mun autoon!" Ja hymyilin oikein voitonriemuisena, niin että kenellekään ei olis jääny epäselväks mun "sumeilematon taktikointi". Janne suostui siihen ihan vaan siitä syystä, että sanoin sen NIIN iloisesti.

Tänään oli muuten semmonen päivä, että Janne ei VARMASTI tee mitään mitä pyydän - oikeestaan ollu jo noin viikon ajan semmonen että joka asiasta saa vääntää kättä ennenkuin saan sen tekemään. Sillä on semmonen sovinistinen uho noussu (- onkohan se lukenu mun blogia?? ;) ) mut onneks se oli illalla jo karisemaan päin ja Janne alkoi olla oma leppoisa itsensä. Yritin selittää sille, että haluan saada kaikki kuntoon, että saan ruveta nauttimaan joulusta omassa puhtaassa kodissa...Tai me saatais YHDESSÄ nauttia, kun yleensä se on sitä, että kun toisella on vähänkin aikaa istua rauhassa sohvalla niin toisella on jotain hommia. Oikeestaan BB:n loppumisen jälkeen en ole istunut ja katsellut TV:tä kuin korkeintaan puoli tuntia illassa, yleensä en yhtään. Tänään olin niin tyytyväinen kun sain arkistohommat hyvään alkuun ja vähän leivottua ja siivottua, että maltoin istua kokonaiset n. 2 tuntia ja katsos elokuvaa, jossa oli I. Björklund ja P. Frantzen. Hyvä leffa oli kun jaksoin seurata alusta loppuun! Haaveilen siitä, että istuttais pöydän ääressä ja pelattais jotain peliä - mun mielestä mikään ei ole niin kivaa kuin seurapelit - oli se korttipeli, jatsi, trivial tai mikä vaan! Tuntuu vaan, että kun ihmiset tulee "aikuisiks" niin kukaan ei hirveesti välitä pelaamisesta enää - odotankin kovasti, että Vilho kasvaa niin saan siitä pelikaverin =) !

Huominen ohjelma:

  • herään sit ku herään
  • syön runsaan aamupalan teen kanssa
  • jatkan asiakaskortiston näpyttelemistä varmaan kolmisen tuntia putkeen
  • syön lounan, mitä nyt satun keksimään syötäväksi...
  • jatkan vielä kolmisen tuntia ja toivottavasti olen valmis
  • lähden keskustaan hakemaan Vilhon kuvia valokuvastudiolta
  • käyn ruokakaupassa kun Janne ei tänään löytänyt mascarpone-juustoa ja ruokasoodaa...
  • leivon pari jutskaa illalla

tai vaihtoehtoisesti teen töitä vaan aamupäivän ja iltapäivällä lähden keskustaan hakemaan Vilhon 1-vuotiskuvat ja meen Ikeaan hakemaan yhden maton ja pari joululahjaa ja ruokakaupassakin käyn...Ja teen perjantaina kortiston loppuun. meille tulee perjantaina kolmen jälkeen Vilhon vauvakaverit käymään, niin heille varmaan leivon jotain kun kaikki aina leipoo vuorotellen mitä ihanampia leipomuksia...Oikeesti ihan mielelläni leivon ja saan sitäpaitsi vähän harjoitella yhtä kakkua, jonka teen jouluaatoksi Lauran luo. Kun en ole mikään taitava leipoja todEllakaan...

Eli täällä mennään ihan leppoisasti kohti joulua. Katin ei tarvii olla huolissaan - kyllä tää alkaa jo olla voiton puolella kun on siivouksetkin pääosin tehty. Janne ei vielä ole ihan kaikkea tehny, mutta osan se varmaan tekee huomenna ja saunan sit ku saunotaan. Kaappeja en sen kummemmin aio pyyhkiä, vaikka tarpeessa olis pari kaappia keittiössä, korkeintaan rätillä hipasen...Ovet saa riittää - ne me pyyhittiin edellispäivänä Vilhon kanssa - Vilholla oli oma rätti ja se oli kovin avulias, välillä lattiaakin pyyhki. Ne kaapin päälliset sit ehkä ens jouluna ;) ? Puhumattakaan ikkunoista, joita meillä on vaivaiset 15kpl, jos ei ihan kaikkia lasketa...Eijaakin jo kosiskelin tossa aiemmin, että tuleeko se taas siivoomaan  meille sit kun on seuraavat ristijäiset, niin sitte varmaan ikkunatkin peseytyy - kannattaa pitää ristiäisiä tasaisin väliajoin, niin tulee ikkunat pestyä...=)

Vilhon uusia sanoja taas parina päivänä: "lentaa"=lentää, "avvaaa"=avaa (joulukalenterin luukkua kun ollaan avaamassa). Nyt se pyytää usein "että"=vettä. On se osannu sen jo kauan, mutta nyt on alkanut sitä pyytämään kun on jano. Matkii mua hassusti ja sanoo "noooiinn"=noin. Eilen voivotteli pitkään itsekseen kylppärissä - leikki siellä tyhjässä ammeessa puisen sammakon kanssa - sieltä kuului "oivoivoivoivoivoioiiivoiivoii". Ihan tuli mieleen Lappohjan ukki siitä voivottelusta kun se vielä kuulosti vähän oevoevoelta- niinku olis murteella sanottu ;)

Yritettiin eilen leipoa pipareita Vilhon kanssa yhdessä, mutta ei siitä taida leipuria tulla ainakaan vielä. Vaikka oli vartavasten muumipiparkakkumuotit ostettu. Ensin se tyytyväisenä söi taikinaa, mut sit se rupes heittelemään taikinaa ja kaulinta lattialle ja yritti rytätä mun piparit...Sit se halus jo "pois". Äitikin tuli varta vasten ottamaan kuvia kun Vilho leipoo elämänsä ekan kerran pipareita, mutta saapi odottaa ensi jouluun, ehkä sillon on jo vähän haluaa leipoa.

 

Nyt ÖITÄ.