Olen tässä varmaan jo kuukauden odotellut että Martin yksi hammas puhkeaisi kun se on sitä välillä enemmän ja välillä vähemmän itkeskellyt, lähinnä yrittäessä nukahtaa ja öisin. No se hammas on kyllä ihan siinä ikenen alla, muttei ole puhjennut vieläkään ja se itkun syy taitaakin olla korvatulehdus. Jo viikko sitten se välillä korvaansa nyki, mutta arvelin, että nyt se on löytänyt korvansa, mutta tässä eilen totesin, että aina samaa korvaa nykii ja nyt vielä on tuota itkua ollut enemmän. Päivällä on enimmäkseen tyytyväinen, paitsi että eilen ja tänään on ollut ihan sylivauva kun on vähän nuhainen ja tuo korvatulehdus sitten vissiin vähän pahentunut kun ihan lyhyitä hetkiä vaan lattialla pärjäsi yksinään. Yöt on tosiaan vikissyt ja kitissyt, osaksi myös siitä syystä, että konttausasennossa nytkytetään yölläkin ja nyt on tullut mukaan "karhukävelyasennossa" nytkyttely johon unessa Martti ryhtyy ja sitten alkaa kitinä ja lopulta itku. Se yleensä auttaa kun käännän kyljelleen ja annan tissiä ja siihen nukahtaa uudestaan, mutta viime öinä en ole paljon nukkunut kun heräämisiä on ollut noin tunnin välein. Paracetamolia olen antanut päivällä jonkun kerran ja yöksi. Huomenna soitan terveyskeskukseen ja varaan meille molemmille ajan. Minulla on taas yskä ja kovasti limaa poskionteloissa tai jossain...Noin kuukausi sitten oli flunssa joka taisi jäädä vähän muhimaan, kuten mulla yleensä. Nenähuuhtelukannulla kun kunnolla huuhtelin aamuin illoin sain pahimman kurkkukivun pois, mutta sitten lopetin huuhtelun ja huomasin että henki haisee. Luulin ensin että se oli Jannen tekemän spaghettikastikkeen valkosipuli joka teki sen, mutta kun se ei lähtenyt pois. Vaikka kokoajan pesee hampaita ja syö purkkaa niin tosi äkkiä tulee se haju takaisin. Ja nyt kun pojilla on taas vähän nuhaa, niin mulle tuli taas ärsyttävä yskä, joten epäilen että joko keuhkoputkentulehdus tai sitten sama vanha poskiontelotulehdus. Päänsärkyäkin ollut aika usein, sellaista että kestää aamusta myöhään iltaan, eikä pysty muuta kuin makaamaan. Varmaan saadaan jotku antibioottikuurit taas. Ja jos sillä menee pois niin täytyy ottaa kunnon valkosipuli- ja maitohappobakteerikuuri että saisi vastustuskykyä vähän paremmaksi.

Martilla on myös vatsa ollut viime aikoina kipeämpi. Viime yönä taisi Martti siitäkin syystä valvoa enemmän koska tein kaalikeittoa... Ja sehän vasta paukuttaa pikkuvauvaa. Kaikki kaalit saavat saman aikaan, olen huomannut, mutta ajattelin, että jospa se ei nyt enää niin herkkä olisi, mutta onhan se.

Martti on saanut viime päivuinä maistaa maissia, kun nuo hedelmäsoseet eivät ole olleet NIIN suosittuja. Maissi kyllä maistui. Tänään söi kokonaisen purkin kahdessa osassa.

Vilholla oli paljon kehittyneempää tuo syöminen ihan alusta asti. Jo ennen kuin ruvettiin "oikeasti" syömään kiinteitä, niin kuola valui suusta kun näki muiden syövän ja hyvin äkkiä siirtyi maistelusta syömään koko purkin kerrallaan ja hyvin äkkiä alkoi jo kaurapuurot maistumaan ensin aamulla ja sitten illalla. Martti ei vieläkään oikein kunnolla avaa suutaan. On vielä jotenkin "linnunpoikamainen" kun avaa suunsa, hamuaa kyllä lusikkaa ja selkeästi haluaa syödä, mutta ei vielä oikein osaa, vaan puree lusikkaa ja sylkee ulos suurimman osan ruoasta. Jotenkin muutenkin on sellainen olo, että Martti on vielä enemmän pikku vauva kuin mitä Vilho oli. Vilho oli heti jotenkin "mukana" kun Martti on ihan "oikea vauva". Ja vieläkään Martti ei kovin hyvin pärjää muiden kanssa koska täytyy vielä tosi usein imettää kun sitä sosetta ei mene paljon kerralla. Janne on nyt tällä viikolla kun mulla on ollut paljon pakollisia töitä, hoitanut useana päivänä poikia ja nyt tuntuu, että alkaa Marttikin vähän lämmetä isälleen, eikä enää tule lohduttomia itkukohtauksia. Ja Jannekin on ehkä vähän tajunnut, että Marttia täytyy "viihdyttää" ennenkuin alkaa itkeä eikä vasta sitten kun jo itkettää. Janne on kyllä tosi mielellään poikien kanssa kotona ja ensi kuun puolessa välissä olisi tarkoitus, että mä rupeen enemmän tekemään töitä ja Janne jää vanhempainvapaalle.

Nyt täytyy mennä kun pikku potilas heräsi taas.