Voi pientä kun jo nyt on niin makean perään.

Vilho ei oikein välitä omenasta, mutta kun leikkaa sen pieniksi pieniksi kuutioiksi ja sanoo että se on karkkia niin sitten maistuu vähän paremminNauru. Nuolee niitä palasia lautaselta ja sanoo "nanna". Kun mä otin tänään lakritsijätskiä, niin Vilho taas huusi kovaan ääneen "mamma kakki! mamma kakki kakki!" ja yritti ottaa jätskiä... Annoin sitten Vilholle tämän omaa "kakkia" - täysjyvä mustikkakeksejä. Ne maistuu kun sanoo että on karkkia ja mä sain syödä jätskini rauhassa. Sit se tyytyväisenä toisti "kakki kakki".

Hassun kuulosta kun Vilho oikein opettelee sanomaan uusia sanoja. Nyt toi karkki on tosi suosittu ja se yrittää sanoa "kar kar", mut sit siitä tulee "kakki". Sama eilen sanoi ekan kerran ihan oikein "Bas-ti" (serkku), oikein painottaen sitä ässää siinä, kun se on ennen ollut Batti tai Batta. Ja tänään huusi kans mulle "anna pasta!" (=anna pastilli, siis ksylitolpastilli;) ) kun se on ennen ollut "pattara"Nauru.

Tänään katseli ulos ikkunasta ukin talolle ja sanoi "Kalle":). Ei ole ennen osannut ukkia kutsua nimeltä - täytyy keroa ukille niin on varmaan ylpeä:). Ennen se luuli että "mummu" asuu siellä...

Muutenkin tosi hulvaton veikko;). Haluais nyt kokoajan kuunnella viikonloppuna ostamaani lasten levyä, jossa mm "tässä on peppi pitkätossu", "mörrimöykky", "pieni nokipoika" ja muita kivoja lastenlauluja vähän rokahtavampina versioina... Jo ennenkuin laittaa soimaan se alkaa tepastella ympyrässä eteisessä. Sit se välillä pääsee vauhtiin ja kirkuu ja huutelee riemukkaana tanssiessa/juostessa.

Luen VIlholle yhtä satukirjaa joka ilta, jossa on lyhyitä hassuja loruja. Neljä ensimmäistä lorua on uniloruja, jotka luen aina ja Vilho tykkää kuulla ne kun on niin tuttuja jo. Se alkaa oikein hykertelemään kun lausun niitä ja selvästi tykkää siitä tosi paljon kun ei voi olla hymyilemättä. Niitä loruja on itsekin paljon kivampi lukea kuin aina uudestaan niitä samoja kirjoja. Ja pikkuhiljaa toivon, että se oppii, että kun ne on luettu, niin sit nukutaan...Nyt se aina protestoi kun sammuttaa valot ja välillä saa pidellä kiinni sitä ettei nousisi ylös, mutta aina se aika äkkiä nukahtaa.

Ja vatsanseudun kuulumisia:

Tänään taas koko päivän olen saanut käydä pissalla käytännössä joka kerta kun nousen ylös tuolilta tai lattialta ja kokoajan on kans semmonen tunne, että pitäis käydä paskalla(Nolostunut), vaikkei oikeesti oo tarvettaYllättynyt. Taitaa nyt se vauva olla tosi alhaalla. Muutenkin tää lähtis kyllä tästä helposti käyntiin jos menisin vähän lenkille tai ryhtyisin siivoilemaan, mutta en halua hätäsektioon, varsinkaan kun on viikonloppu vastassa... Hyvä kuitenkin että jotain on selkeesti tapahtumassa, koska kuulemma kohdulle parempi se leikkaus jos synnytys on jo hiukan käynnissä. Mutta en halua että vauva jää taas jumiin joten en rupea urheilemaan... Tossa kun Vilhoa nukutin poltteli taas selkää ja lantiota siihen malliin, että luulin jo että täytyy Jannelle soitella kesken pelireissun, mutta onneks meni ohi kun nousin sängystä ylös. Kumma kun maatessa tulee noita särkyjä aina eniten!? Ja kävellessä, ja kumarrellessa, mutta siis istuessa ei. Kävellä täytyy tosi hallitusti, ettei revi alapäässä, näytän 90-v mummolta kun kävelen vaappuen...Mut pakko.

Tänään päivä tuntui niin pitkältä kun en oikein voi mitenkään Vilhoa enää viihdyttää ja Jannella oli tänään pelireissu ja oli koko päivän ja illan poissa, eikä Vilho päässyt ulos yhtään, niin Vilho on taas saanut "tissaa" melkein niin paljon kuin haluaa... Se imetyksen lopettaminen jää kyllä haaveeksi kun se on taas tullut entistä tärkeemmäksi Vilholle kun sieltä on taas ruvennut tulemaan maitoa.

Sekin kertoo kuinka tylsää Vilholla on ollut, kun se kokoajan halusi mennä tänään potalle istumaan... Ostin kirpparilta Nalle Puh-kirjan ja se menee potalle ja sanoo "Nalla":D ja sit se vois istua siinä lukemassa vaikka kuinka pitkään, mutta mä en jaksa niin pitkään lattialla istua, niin se kakka tuli aina vaan vaippaan. Vilhon vatsa ollut muuten tosi aktiivinen taas tänään Huuto niin on saanut sitä peppua pestä taas miljoona kertaa...Sillä oli tässä yhtenä iltana vatsa kipeä, mutta eilen ei ollut mitään, eikä tänään, mutta vatsa vähän löysempi kuin normaalisti. Kunhan ei tulisi taas sitä vatsatautia! Varsinkaan nyt viikonloppuna kun sit ei uskalla ottaa Vilhoa sairaalaan vauvaa katsomaan ja mä oon vannottanut Jannella että se saa tuoda Vilhon joka päivä sinne!

Roger on luvannut hoitaa Vilhoa maanantaina kun mennään leikkaukseen, mutta mulla kävi mielessä, että jos se ei tule tänne aamulla kun meidän täytyy lähteä kuuden aikoihin, niin äiti vois ennen työvuoroa tulla tänne vähäks aikaa kun Vilho nukkuu ja sit viedä se Rogerille hoitoon. Ettei tarvis poikaa herättää niin aikaisin. Kun ei se kumminkaan nukahda uudestaan sen jälkeen kun se on puettu ja rahdattu autoon. Täytyy sanoa Jannelle tästä mun ajatuksesta, kun mä en halua mitään ruveta järjestelemään kun mun pulssi kohoaa (ja varmaan se verenpainekin) kun mä yhtään mitään yritän järjestellä...

No vois yrittää mennä saamaan unenpäästä kiinni vaikka...