Tilasin tänään Vilholle kampetta 152€n edestä Babyideasta netistä. Piti vaan kantoreppu "Manduca" ostaa, mutta ajattelin, että no tilataanpa samalla jotain muutakin kivaa kun se on niin helppoa kun vaan painaa nappia, eikä kyllä olla hirveesti Vilhoon tuhlattu rahaa...

  • ManyMonths bodyn jatkopala 2 kpl- bodyn jatko-osa, että bodeja voi pitää pidempään
  • Pesupähkinät 50g näytepussi - parikymmentä (?) koneellista niillä pitäisi pestä saastuttamatta luontoa
  • Happy Nappy Prefold x 3- kestovaippa, sellainen joka taitetaan vaippakuoren sisälle
  • Bummi super snap - nepparikiinnitteinen vaippakuori
  • Wool shorties, kuutamonsiniset - merinovillavaippahousut lyhytlahkeiset, varmaan mukavan hengittävät kesällä, voi ihan polvihousuinakin pitää sitten kun ei enää vaippaa käytä
Manduca kantorepussa, jonka pitäisi sopia pienille ja suurille kantajille ja pienille ja suurille kannettaville -3,5 kiloisesta 20kiloon asti, voi kantaa edessä tai selässä. Meillä ei ole nyt yhtään kantovälinettä joten päätettiin satsata tähän reppuun, jota on paljon kehuttu. Varsinkin näin kesällä sitä tulee varmaan paljon käytettyä, kunhan vaan ensin opitaan sen käyttö. Unohdin, että onhan meillä se Wilkinet, joka tuntuu tosi mukavalta ja on tietääkseni ergonominen, mutta kun se oli liian monimutkainen meille. Täytynee myydä eteenpäin.

Vilho alkaa olla tosi villi tapaus. Illalla kun laitetaan yöasu ja vaippa pojalle, se villiintyy entisestään ja yrittää kaikin voimin rimpuilla karkuun.Siinä tarvitaan kaksi kättä pitelemään poikaa ja kaksi pukemaan vaatteet päälle. Kyllä tää kotiäitiys käy voimille, kun niitä pepunpesuja vaipanvaihtoja ja pukemisia ja riisumisia ja kantamisia ym hyppyyttelyjä tulee aika paljon päivän aikana tehtyä. Varsinkin tänään kun Vilho ei nukkunut yhtään päiväunia, vasta viiden jälkeen nukahti. Huomenna on neuvola niin saa nähdä onko Vilhon paino vielä noussut. Luulisin että on, sillä en enää jaksa nostaa Vilhoa pääni päälle ja pitää siinä vähän aikaa (tykkää siitä ja nauraa aina kun tekee niin) vaan nyt jaksan enää just ja just nostaa sen ylös pään päälle ja heti laskea alas. Mutta en todellakaan valita. On kyllä ihana saada olla "vauvan" kanssa kokoajan, ilman että koulustressi painaa päälle. Töitä en paljoa pysty tekemään päivällä jos aion vähänkään kotia hoitaa Vilhon hoidon lomassa. Olen iltaisin niitä tehnyt. Usein olenkin niin väsynyt päivällä, että nukahdan Vilhon viereen ja sitten nukutaan vierekkäin pitkät päiväunet ja kun tosiaankin Vilho valvoo kevyesti siihen kymmeneen, nyt kun hammasta pukkaa niin tisuttelee vielä pitkään ennen kuin nukahtaa, no tänään onnistuin nukuttamaan ilman tissiä, kun ei tissille nukahtanutkaan.

Vilho on jotenkin viime aikoina kehittynyt ihan hirveesti. Se ottaa niin paljon kontaktia ja tuntuu, että se haluaisi kauheesti sanoa asioita, mutta kun ei ole sanoja. Sitten se jokeltelee omalla kielellään pitkiä pätkiä ja kujertelee ja silmillään flirttailee, niin ettei voi olla hymyilemättä. Ja katsoo hassuilla ilmeillä. Joskus sillä on sellanen ilme, että se selkeästi kysyy jotain multa ja joskus taas se kertoo pitkää tarinaa ihan niinkuin aikuiset puhuu ja näprää jotain lelua samalla ja välillä katsoo mua.
Välillä se leikkii mielellään lattialla itsekseen pitkiäkin aikoja, mutta yleensä se lähtee kiertelemään taloa niin että pitää vahdata ettei loukkaa. Salin koroke on sen lemppari. Siitä pitää mennä ylös ja alas, odotan vaan, että koska se keksii ne eteisen rappuset! Kun kokoajan pitää kiivetä...
Eilen Lappohjassa kun Vilho nukkui pikapäikkärit, se oli lähtenyt puoliunessa ryömimään patjojen yli kirjoituspöydän väliin, missä roskis on ja heräsi itkuun kun nenä edellä tipahti maahan - vaan 10cm pudotus, mutta kun oli unessa niin pelästyi kun heräsi siihen. Olin just ennen kuin se nukahti, estänyt sitä menemästä sinne. Se on ruvennut tuota unessa ryömimistä harrastamaan joka aamu. Välillä myös itkee unessa, eikä mikään auta.
Oltiin siis Lappohjassa perjantai-illasta sunnuntai-iltaan Vilhon kanssa. Se oli meidän ensimmäinen reissu kahdestaan. Oli oikein kivaa. Lauantaina käytiin Tammisaaressa. Oli naisten Kanontia, jossa Kati oli mukana. Käveltiin Vilhon kanssa Tammisaaren keskustassa pari tuntia ihan vaan  nautittiin olosta.  Sitten käytiin Katin luona kahvilla ja kakalla ja taas mentiin Lappohjaan illaksi. Saunottiin Vilhon kanssa ja kylvettiin Hannun vanhassa tilavassa ammeessa jossa oli mukava nousta seisomaan reunasta kiinni pitäen. Sitten toisella kädellä piti läiskiä vettä ja poika kovasti villiintyi kun oli niin kivaa. Sunnuntaina käytiin mummin ja Vilhon kanssa kaupalla. Mummi vahti Vilhoa ulkona ja Rautiaisen rouva, joka tuo mummille aina mustikoita ja kaikkea muuta, tuli siihen ja sanoi, että "mikäs vilho se tämä on?" Niin hämmästyi suuresti kun mummi sanoi, että "Vilhohan se on".
Illemmalla tehtiin Katin kanssa Lappohja-kierros ja Vilho vihdoin nukahti (n. puoleksi tunniksi). Siellä on paljon hienoja pihoja ja taloja. Pari "kummitustaloakin". Kaikista eniten pidän niistä alkuperäisistä yksinkertaisista vanhoista taloista isoine puutarhoineen ja hyvin hoidettuine perunamaineen. Ne ei ole niitä hienoston villoja, joita Hangossa on paljon, vaan kalastajan torppia pikemminkin. Niiden pihoilla on vanhoja puita ja pensaita ja piharakennuksia. Kyllä 70-luvulla tehdastyöläisten yhden mallin mukaan rakentamat talotkin on nykyään laitettu niin hienoiksi ja lapsiperheitä on muuttanut sinne. Uuttakin on rakennettu aika paljon.Ehkä se Lappohjakin saa vielä osakseen ansaitsemansa arvostuksen;-)?Muuten siinä Sjömansrossa on nyt majatalo! Hyvä paikka, ihan rannalla ja paljon huoneita.
Laitan myöhemmin Lappohjan kuvia, mutta tässä vähän vanhoja:

1631587.jpg
Nukkuva sankari

1631574.jpg
Kastepäivä

1631582.jpg
Vilho on jo löysännyt solmiota

1631581.jpg
Kuunnellaan

1631580.jpg
Koko eläintarha mukana...

1631575.jpg
Vanhus

1631576.jpg
Unelmapuutarha...

1631577.jpg

1631578.jpg
Laitumella

1631579.jpg
Tässä vain yksi hammas...

Muuten unohdin ilmoittaa, että Kati huomasi lauantaina, että uusi hammas puhjennut vähäsen. Aika jännä juttu että niin nopeasti tulee esiin kun samana päivänä olin katsonut ettei ollut. Nyt siis jo kohta kaksi hammasta!