Vilho ryhtyi ihan omatoimisesti esiintymään tähtipoikana bygdiksen joulumarkkinoilla kun Laura laittoi tälle hatun (tuon tähtikepin oli jo vohkinut jostain...).

Ei kovin jouluista tässä kuvassa... Ollaan ahkerasti käyty lenkillä Vilhon ja Martin kanssa, mutta nyt viime päivinä kun on ollut niin perusteellisen hämärää aamusta iltaan, niin ollaan jätetty ulkoilut lähes kokonaan pois. Muurahaisenpesät ja oravan ja ketun kolot on nähty niin monta kertaa, että tällä kurakelillä ei jaksa enää samoja lätäköitä talsia päivästä toiseen. Ja kun Vilhokaan ei välitä mennä ulos vaan touhuaa mielellään sisällä. On alkanut leikkiä autoilla ja nukkekodilla (tunkee autot nukkekodin sisään). Saa hassuja raivareita ja huutaa mua avuksi "apua apua! mamma tule laita nämä PAREMMIN!" ja Marttikin tykkäisi leikkiä mukana, mutta siitäkin Vilho saa hepulin kun se sabotoi sen projektia...

Oltiin tuossa tosi pitkään kipeitä. Tai no pojat nyt ei kokoajan niin kipeitä olleet. Martin kanssa jouduttiin taas pari viikkoa sitten valvomaan parina yönä kun oli nuhan yhteydessä hengitysvaikeuksia ja aamulla lopulta lähdettiin päivystykseen höyryjä hengittelemään kun ei ventoline auttanut. Silläkin on tainnut keuhkot herkistyä niinku mullakin... Toivottavasti kuitenkin ohimenevää. En usko, että sillä astma on. Luulen vaan, että kun meillä on NIIN monta hengitystieinfektiota ollut tässä viimeisen reilun 3kk aikana, että keuhkot vaan joutuu koville.

Mulla ei vaan tahtonut tuo ihme tauti mennä ohi. Tai siinä oli monta flunssaa peräkkäin ja aina vaan tuli hengitysvaikeuksia ja keuhkot särki. Se meni onneksi lopulta ohi. Mutta ilmeisesti mulla on jäänyt pysyvä haitta kun astmaoireet ovat vahvistuneet. Tänään viimein uskaltauduin sählyä pelailemaan. Otin etukäteen astmalääkettä, mutta silti jälkeenpäin, vaikka otin lisää, alkoi autossa kovasti yskittää niin ettei henki meinannut kulkea ja keuhkoihin painaa. Jonkin aikaa hengitys vinkui ja paine rinnassa jatkui, mutta onneksi meni ohi. Mutta päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja heti maanantaina varata ajan sinne astmatesteihin kun mulla on lähete sinne ja lääkäri kehotti ennen joulua menemään.

Martti on viime aikoina nukkunut alkuyöstä kovin levottomasti ja kun normaalisti ennen omaa nukkumaanmenoa käyn viitisen kertaa uudestaan nukuttamassa Martin niin nyt saa välillä 10 minuutin välein käydä... Tuntuu että se nukkuu vasta silloin sikeästi kun mä nukun sen vieressä. Voi olla että johtuu eroahdistus-vierastamiskaudesta, joka sillä on tällä hetkellä päällä. Se on ihan hyväntuulinen jos mua ei näy, mutta heti kun mä tuun näkyviin ja se "muistaa" että "hei, tuo on ollut poissa" niin alkaa itkeä. Ja illat viihtyy lähes ainoastaan sylissä. Aamulla ja päivällä saattaa pidempiäkin aikoja "leikkiä" Vilhon kanssa lattialla. Ei myöskään hirveesti jokeltele Martti, mutta kun laulaa tai kuuntelee musiikkia niin alkaa "laulaa" itse. Välillä intoutuu oikein kovaäänisiä sooloja vetämään.

Martti on oppinut tosi äkkiä nyt istumaan. (Tässä kuvassa istuu kyllä hassusti kyyryssä, on varmaan jalkojaan tutkiskellut). Ei ihan vielä itse ole kekannut miten pääsee istumaan, vaikka tosi lähellä sekin on kun se menee "siltaan" ja siitä pistää jalat alleen, mutta siinä vaiheessa laittaa yleensä jo polvet alas. Joten en pidä kuin lyhyitä hetkiä istumassa, vaikka luulen että fysiikka sen kyllä kestää jo, tekniikka vaa on hakusessa. Hieno tyyli kyllä Martillakin on ryömiessään - tai hinatessaan itseään käsillä pitkin meidän lattioita. Pienten esteiden, kuten kynnysten yli pääsee ja salin rappusta vasten "seisoo". 

Huono kuuluvuus Korvatunturilla... Yhtenä päivänä Vilho höpötti "pukki se soittaa" ja leikki leikkipuhelimella. Kysyin Vilholta mitä se haluaa joululahjaksi niin Vilho vastasi, että "paketin". Kun kysyin mitä haluat että paketissa on niin Vilho vastasi vähän empien, että "öööö partaa...".

Voi että on hyvää! Martti on hassu kun se ei syö ruokaa missä vähänkin rakeita, mutta kyllä jyrsii ruisleivänpalasta ja porkkanaa ja yhtenä päivänä kun se oli Jannen sylissä se oli syönyt chilipähkinän! Siis vahingossa... Ja kaikki syötävä jonka näkee jossain lattialla (ja sitähän meiltä löytyy jostain kumman syystä) niin pistää suuhun. Tänään oli maistellut sokerikorppua. Ja tietysti kaikki paperit maistuu hyvältä!

 

Lisäilen kuvia taas myöhemmin kun nyt ei onnistu jostain syystä. Paras julkaista tämä nyt äkkiä ennenku kuvat ja teksti häviää!