Voi helekatti! Just kirjoitin pitkän tarinan tähän ja sain sen hävitettyä kun sormi lipes. No kerron lyhyesti:

Eilen oli np-ultra. Sikiö liikkui virkeästi ja kaikki oli paikallaan, aivot, nenä, sydämmen kammiot ym. Mutta yksi suuri MUTTA: np oli yli ylärajan, joka 12 viikolla on 2,5. Meillä se oli 2,6. Joten lääkäri sanoi, että jos haluan niin pääsen jatkotutkimuksiin. Lääkärin mukaan tilanne ei kuitenkaan ole niin hälyyttävä, koska sikiö näytti muuten kaikin puolin hyvältä ja se nenäluu näkyi selkeästi ja sydänkin toimi moitteettomaasti, että hän suositteli,ettei turhaan keskenmenoriskiä lisätä ottamalla istukkanäytettä nyt heti, vaan että 15 viikon tienoilla otettaisiin lapsivesinäyte, josta näkyisi onko kromosomit niinkuin pitääkin. Eli tässä nyt odotetaan ensin 3 viikkoa että päästään tutkimuksiin ja sitten vielä kaksi viikkoa tuloksia, joten pitkä 5 viikkoa edessä.

Olen kyllä optimistinen ja uskon (tietysti) että kaikki on kaikinpuolin hyvin, mutta tosiasiat puhuvat puolestaan - riski kromosomihäiriöön on kohonnut. Eilen vielä luin juttuja joissa tuo np olisi ollut 2,3 tai vastaavaa ja silti olisi ollut kromosomivika, joten vähän kyllä alkoi jännittää...Tosi ikävää vaan, että jos se vika löytyy, niin sitten ollaan jo 17-18 viikolla ja sit raskaus on jo melkein puolessa välissä, niin keskeyttäminen ei ole enää mikään pikkujuttu fyysisesti eikä todellakaan henkisesti. Haluan varautua pahimpaan, sillä muuten pettymys voi olla niin suuri, jos jotain häiriötä ilmenee. No se tulee mikä on tullakseen. Sitä ei voi enää muuttaa. Lisäksi on semmonen vaara, että vaikkei mitään kromosomihäiriötä ole, niin vika voi olla jossain sydämen tai aivojen kehityksessä joka aiheuttaa tuon turvotuksen. Se tutkitaan sitten rakenneultrassa tarkemmin jos lapsivesiseulassa ei tule mitään hämminkiä. Pitää kuitenkin muistaa, että todennäköisesti se on vaan sitä, että sikiöllä kehittyy eri osat epätasaisesti, niin silloin se turvotus on suurempi esim ruumiin/pään kokoon nähden. Toivotaan että asia on näin.

Nyt pitää lopettaa kun on lääkärineuvola tänään. Saas nähdä mitä neuvolatäti tästä tuumaa. Varmaan sanoo vaan, että "kyllä se varmaan ihan normaali on..." niinku aina. Eipä pääsekään tälläkään kertaa "helpolla" mun kanssa. Viimeks juostiiin ultríssa ties mistä syistä ja nyt tämä.