1844375.jpg

Niin iso poika jo. Pian jo vuoden. Vietetään synttärijuhlat Italiassa ja sitten kun tullaan kotiin niin pidetään toiset synttärijuhlat kun meidän poikaaa ei voi liikaa juhlistaa.

Vilho on vielä ikäisekseen iso. Pullea, muttei enää läheskään samanlainen pullaposki kuin pari kuukautta sitten, puhumattakaan puoli vuotta sitten. Taitaa olla aika pitkä kun näyttää muihin nähden paaaljon isommalta. Kaula näkyy jo ja kasvot ovat sirot ja niin nätit. Ollaan usein ihmetelty Jannen kanssa, että miten voi oll noin söötti kun on tämmönen iskä ja äiskä??!

Vilho ei muutenkaan ole mikään turha poika. Osaa jo monta sanaa. Vakiosanavarastoon kuuluu lamppu, vauva, hauva, tissi, nappi, hoppa, pallo ja mitä niitä onkaan. Niitä ei Vilhon kielellä juuri noin lausuta, mutta väliäkö sillä.

Vilho ei vielä kävele ja on aika kömpelö, mutta vauhti onkin niin hurja, että eihän sitä ehdi keskittymään kävelyn opetteluun kun on niin paljon asioita tutkittavana. Nyt pitää kiivetä kaikkiin laatikoihin ja kaiken päälle yrittää kavuta ja silloinhan pienelle kömpelykselle sattuu kömmähdyksiä ja otsa on ollut mustelmilla ja suusta tullut verta ja kieleen puraistu...Se ei estä yrittämästä uudestaan.

Kätten taitojen kehittymistä olen odotellut. Vilho vasta jonkun aikaa sitten oppi heiluttamaan kun sanoo hei hei. Nyt heiluttaa usein kun vaan näkee jonkun vähän matkan päässä ja välillä heiluttaa itseensä päin ja tarkastelee samalla kättä. Se heilutus on tosi söpö kun se tapahtuu pelkällä kämmenellä sormia taivuttamalla ja tosiaan välillä väärään suuntaan. Ja yhtä mitä olen jo pitkään odottanut on taputtaminen. Joskus olen onnistunut saamaan aikaan Vilhon taputusyrityksen, mutta kädet on mennyt ristiin tai sitten taputetaan mahaa. Nyt oli kovat paineet (;-) oppia taputtaminen ennen muskarin alkua kun muut samanikäiset on osannut taputtaa jo kauan, harjoiteltiin kun kuunneltiin musiikkia, mutta Vilho vaan nauroi ja katsoi mua silmiin eikä mun käsiä. Sitten yhtäkkiä eilen se hoksasi sen ja nyt sopivasti kun tänään muskari alkoi niin Vilho on taputellut kokoajan:)

Vilho ymmärtää myös hyvin puhetta. Jos sanon "onko nälkä?" tai "haluatko puuroa?" tms ruokaan liittyvää, niin suu alkaa maiskuttamaan. Tänäään yllätyin iloisesti kun sanoin Vilholle "anna pusu" ja Vilho tuli mun luo suu auki ja "pussasi" mua suulle.

Muskari oli kyllä kiva, vaikka V ei malttanut olla paikallaan kun laulettiin silmä silmä nenä suu jne...Silloin kun "tanssittiin" ringissä niin V oli mielissään ja lauloi mukana kokoajan. Saatiin kokeilla kaikennäköisiä soittimia jo tänään ja se oli jännää. Myös Oski-serkku vaikutti tosi imppaantuneelta siitä meiningistä. Mukana oli myös Eva ja Sandra vauvakerhosta, muut olivatkin nuorempia, suunnilleen Oskin ikäisiä. Tosi kivaa oli kuitenkin seurata vauvoja kun olivat niin ihmeissään. Kuuma ja hiki tuli Vilhoa nostellessa.

Ja viel yks juttu mun prinssistä - rikkos mun silmälasien sangan eilen. Pitää viedä korjattavaks ettei tarvi kokoajan nostella laseja kun tippuvat maahan jos kumartuu....