HymyKaikista vaatteista ja muista tarpeellisista tavaroista! Pelkäsin jo että ei meillä ole vaatteita vauvalle, mutta Terhihän oli tuonut aiemmin jo iison kassillisen vauvanvaatteita ja Vilholle Bastin vanhoja haalareita ja tänään Laura ja Göran toivat lisää Okkan vauvanvaatteita kun toivat äitiyslaatikon ja rintapumpun ja tutteja ym. Lisäksi löysin vintiltä pari kassillista vaatteita, joissa oli pari ihanaa Vilhon haalaria, jotka tulevat nyt sitten taas käyttöön. Mm. mummilta ja Katilta saadun ihanan sinisen haalarin ja Hankelta saadun vähän pienemmän nallehaalarin jotka varmaan menevät hyvin nyt keväällä. Ja Konstalta perittyjä vaatteita oli iiiso läjä. Heidi saa ne kyllä takaisin jos haluaa. Ja taitaa olla jotain Vilmaltakin perittyjä! Niitä vaatteita on nyt muuten tosi paljon, eli mun täytyy katella vähän että mitä niillä kaikilla tehdään. Kaikki ei tietty ole samankokoisia, että voi olla että niitä ei loppujen lopuks NIIN hirveesti ole. Jos ette halua takaisin kaikkea niin voisin jotain lahjoittaa naapureille, jotka saavat kans nyt huhtikuussa vauvan. Niillä ei taida olla niin paljon sukulaisia kuin meillä:).

Oskari sai tänään omat "pääsiäishousunsa". Kun mulla oli sitä keltaista ja vihreää lankaa ja ne jotenki sopii Okkan "tyyliin". Niistä tuli kyllä ainakin paremman näköiset kuin Vilhon housuista, mutta vähän isot kyllä että taitavat ens pääsiäisenä olla sopivammat. Luulen että teen Vilhon housut uudestaan vähän erilailla. Olen kyllä nyt jo ostanut lankaa, josta aion tehdä Vilholle villatakin, mutta saas nähdä saanko tehtyä...Ei oikein ole kärsivällisyyttä lukea mitään ohjeita vaan haluaisin nähdä vaan mallipalaset ja tehdä sen mukaan suurinpiirtein... Mutta ensin kudon yhdelle pienelle tytöntyllerölle töppöset.

Okka perheineen kävi tänään täällä ja Vilho oli sopivasti vähän aikaa sitten nukkunut ylimääräiset iltatirsat  ja kävi oikein ylikierroksilla kun näki Okkan. Halusi halata ja pussata Okkaa, mutta oli vähän liian innostunut ja kovakourainen ja päällekäyvä´ja Okka taisi olla vähän väsynyt, ettei jaksanut innostua Vilhon lähentely-yrityksistä;) Kunnes sitten laitettiin vähän muumimusiikkia ja molemmat pojat alkoivat hytkyä musiikin tahdissaNauru. Okka sai ajaa Vilhon traktorilla (mutta vaan vähän aikaa kun Vilho jo komensi ja veti vaatteista "pois") ja sitten punaisella autolla. Sai tosissaan pidätellä Vilhoa kun se oli taas niin yli-innoissaan ja huuteli ja toisteli kokoajan "Okkaa OOOOkkaaa" ja repi tätä pois auton päältä...Ja välissä V juoksi ympäri huonetta ja lauloi maamamamaama ja tanssi...Siis ihan holtittomasti. Kai sillä vaan on liikaa energiaa tai jotain...Laura-täti jaksoi pyörittää Vilhoa sylissä musiikin tahdissa ja se oli hurjaa.

Vilholla oli kyllä kiva viikonloppu kun alkoi perjataina muskarilla. Sen jälkeen mentiin Okkan ja Marian kanssa isomummin luokse, missä Vilho tykkää kovasti riehua. Sitten oli jo aika mennä Turkuun Sandran luokse "treffeille". Siellä olivat muutkin vauvakaverit. Roomeo (ja Katja) tuli meidän kyydissä Turkuun ja omalla kyydillä tulivat Eva ja Heidi. Siellä Vilho taas näytti tempperamenttiaan kun ei saanut "pulloo". Mummin luona oli jo saanut vähän pullaa ja keksiä niin en halunut enemmän antaa kun V on niin kauhean perso makealleNolostunut. Mummin luona kun näki paperipussin alkoi heti vaatimaan "pulloo pulloo pulloo!" Mistä lie oppinut...Täytyy ottaa nyt tiukkka linja, että ei saa antaa aikuisten leivoksia (paitsi kerran viikossa vähäsen) kun se kärsii siitä, kun sille tulee niin kauhea himo.

Lauantaina Vilhon puoltoistavuotis syntymäpäivänä mentiin hakemaan äiti kirjastosta kahden aikaan ja ajettiin Myllyyn. Vilho sai ajaa siellä venettä, poliisiautoa, junaa ja bussia. Poliisiauton kyydissä Vilho istui niin tyytyväisen näköisenä, ensin rynkytti rattia ja sitten nojasi kättä coolisti ikkunaluukkuun ja istui ja hymyili leveästi autossaanCool. Bussiin laitettiin kolikko ja oli tosi jännää kun bussi lähti liikkeelle. Vilho vaan istui vakavana ja välillä sanoi "huuui!"Yllättynyt. Sitten oli hauskaa saada juosta siellä Myllyn käytävällä - oli hassu näky kun mummi piti kädestä ja Vilho lähti juoksemaan kohti leikkipaikkaa ja ihmisvilinää ihan holtittomasti, niinkuin ei olisi ikinä ollut ihmisten ilmoilla! Mielellään olisi yksin lähtenyt juoksemaan, mutta kun se menee niin kovaa vauhtia ja mihin sattuu ja innostuksessaan kaatuilee kokoajan...Ostin Vilholle "synttärilahjaksi" pari kirjaa. Kirjoja ei kyllä ikinä ole liikaa Vilholla, se tykkää niistä tosi paljon ja itsellekin kiva lukea sille vähän eri kirjoja ettei vaan aina niitä samoja.

Meillä on tullut vähän takapakkia Vilhon nukkumisen kanssa. Vilho ei haluis ensinnäkään mennä Jannen kans nukkumaan vaan se alkaa jo siinä vaiheessa kun pitäis iltapalaa syödä ikteä "mammaa". No mä oon sanonu Jannelle, että sen täytyy tehdä se nukuttaminen mieluisaksi, vaikka lukemalla ja laulamalla sille ja muuten tosiaan keskittymällä siihen. No tänään menikin jo vähän paremmin, eikä tullut paljon itkua. Varmaan siitäkin johtuu kun tekivät tänään yhdessä niin paljon kivoja asioita, kuten kävivät kanoja ja lampaita katsomassa ja mönkijäajelulla ja muutenkin tekivät "pihahommia" yhdessä... Sit se, että Janne ei "raaskis" millään laittaa Vilhoa omaan sänkyyn. Ja sit mäkään en ole aina viitsinyt nostaa sitä sinne vaan se on jäänyt meidän väliin nukkumaan. Viime yönä nostin Vilhon omaan sänkyyn, mutta kohta kolautti päänsä johonkin ja heräsi ja sit piti ottaa taas meidän sänkyyn. No, kai se vauvakin sinne vielä mahtuu...No Laura lupas vielä tuoda alustan sille sänkylaatikolle, joka laitetaan sängyn viereen sopivalle korkeudelle. Niin vauva saa ainakin alkuaikoina olla siinä jos se toimii hyvin. No ihan kiva mun mielestä kummiskin, että Janne on niin samanlainen lepsu kuin mä ton asian suhteen, että halutaan molemmat niin paljon läheisyyttä, että mielellään pidetään vieressä...Voi olla että kostautuu, mutta kun ei oikein osaa etukäteen huolestua kun ei tosiaankaan tiedä miten tulee olemaan sitten kahden kanssa! Se on kuin hyppy tuntemattomaan!Nauru