verenpaine hyvä

pissa puhdas

paino noussut ainoastaan 300g viikossa Nauru- neuvolatädin mukaan juuri niin kuin pitääkin - sanoin, että eihän katsota niitä edellisiä painonmuutoksia...;) Paino laski 3 kiloa yhdessä päivässä kun olin vatsataudissa, mutta jo seuraavana päivänä olin jo saanut ne takaisin...Eli nestettä on aika paljon vaikken sitä huomaakaan itse. Huomasin silloin tautipäivänä, että posket oli paljon kapeammat ja muutenkin olin sirompi kuin muuten nyt raskaana, kun olen aika pöhöttynyt.

hemppa 105 Otsan rypistys laskenut edelleen. Ostin kräuterblutsaftia tänään. Ilmankos jää ja vähän lihapitoisempi ruoka on maistunut. Tiedän että synnytyksessä se laskee mulla rajusti, niin täytyy saada se kuntoon.

sf-mitta 32 - noussut taas ylimmälle käyrälle, kun viimeksi oli vähän sen alapuolella...

sydänäänet jotain 130, neuvolan laite ei mittaa niitä automaattisesti niin se oli vaan arvio, eikä ne yleensä edes sano mitään vaan kuunnellaan että kuuluu - täti ei meinannut saada niitä ensin kunnolla kuulumaan, mutta huomasikin sitten, että vauva on niin korkealla, että kuunteli vähän väärästä paikasta, ja johan alkoi sit jumputus.

vauvan koosta ihan suoralta kädeltä kun näki mun mahan ja vauvan pepun siinä ylävatsalla sanoi, että ei kuulemma mikään siro vauva, muttei mikään kolmikiloinenkaan vielä, että tuskin 5-kiloinen kuitenkaan on tulossa. Sanoin, että jospa se on samanlainen köriläs kuin Vilho, että on iso pää ja leveät olkapäät ja muutenkin semmonen roteva...niin se sanoi, että hyvin todennäköistä...

kohtu - kohdussa kuulemma yllättävän paljon tilaa vielä vauvan liikkua vaikka on iso ja mulla lyhyt kroppa, eli vettä on aika paljon ja vauva muljautteli kunnolla neuvolatädillekin kun tämä yritti kokeilla missä asennossa se makaa. Pää vielä raivotarjonnassa, mutta aika ylhäällä, eli saattaa vielä jopa tehdä kuperkeikkoja...

Näin yhden vanhan luokkakaverinkin odottamassa aikaa äitiysneuvolaan. Hänellä on Vilhon ikäinen poika ja nyt seuraava tulossa elokuussa.

Huomenna mennään Roomeon luokse leikkimään. Uskallan mennä koska Roomeon äiti soitti just tänään ja kertoi, että heillle saa tulla jos uskaltaa sillä Roomeolla on vatsatauti ollut just...Ihan samaan aikaan kuin Vilholla, joten epäilen, että Vilho saattoi sen sunnuntaina tartuttaa sille, kun sillä oli huono ruokahalu jo silloin ja illalla tuli vatsakivut... No heidän muillakin tuttavilla ollut kuulemma vatsatautia just niin voi se sitäkin olla. Kuulemma hirveesti on sitä nyt liikkeellä Paraisilla.

Mulla on huomenna kans hammasläääkäri tai hammashoitola. Raskaudenajan tutkimus. Vähän jäi myöhäiseen, mutta pakko siellä käydä kun saa ilmaiseksi. Täytyy kysyä jos ne vois ne putsata silleen kunnolla, vai tekeekö ne sen automaattisesti? Vaikka mulla on luonnostaan kellertävä hammastyyppi niin nyt tuntuu että ovat kellastuneet enemmänOtsan rypistys. Vai oonko mä katsonut liikaa Vilhon valkoisia hampaita;)?

Meillä oli tänään vesi poissa monta tuntia kun joku painekatkaisin (vai mikä lie?) oli rikki enkä voinut vaihtaa Vilhon vaippaakaan kun ei tullut vettä ja raukalla oli kakka housussa tosi pitkään (semmonen löysä, että oli pakko odottaa vettä...). Janne oli luvannut Vilholle viedä se katsomaan navettaan, kun ei olla jaksettu moneen päivään vatsataudin takia käydä ulkona mutta päätti mennä ensin korjaamaan sen kytkimen(?) kun luuli etteis iinä mene kuin tovi. Vilho alkoi itkeä kun Janne ei ottanut häntä mukaan ulos kun halusi niin kovasti kanoja katsomaan. Sitten siinä korjaamisessa vierähtikin yli 2 tuntia ja mä torkahtelin sohvalle ja Vilho kakkas housuun ja katseli lastenohjelmia ja pyysi aina välillä lukemaan muumikirjoja. Lopulta kun tuli vettä ja saatiin Vilhon vaippa (ja vaatteet) vaihdettua puin Vilholle ulkovaatteet sillä aikaa kun Janne meni laittamaan puita ja mentiin sitten koko perhe ulos ja navettaan. Oli niin kaunis tähtitaivas ja Vilhokin sai nyt kunnolla nähdä oikeita tähtiä. Navetassa Vilho oli tosi tyytyväinen vaikka oli aika pimeää ja sai vaan karsinan ovesta kurkkia lampaita ja kanalassa Vilho halusi avata kanalan oven ja kurkki onko munia tullut ja kanat kävelivät ihan sen nenän edestä:) Sitten sanoin vaan, että nyt mennään takaisin kotiin, niin Vilho lähti kiltisti kävelemään kohti ulko-ovea, eikä yhtään tapellut vastaanYllättynyt vaikka luulis et olis kun oltiin kuitenkin niin vähän aikaa ja oli siitä haaveillut niin pitkään.

Vilho ei taaskaan syönyt puuroa illalla eikä paljon muutakaan, että ei ihan terve taida olla vieläkään. Kovasti kokoajan pyysi vettä illalla.

Nyt menen viimeistelemään Vilhon päiväpeittoa, joka vihdoin on valmistumassa. Miljoona kertaa purin sen reunan, jonka siihen virkkasin kun ei tullut mieleistä, mutta nyt taitaa ollaHymy. Mietin jo mitä seuraavaks tekisin... Nyt eikun lankoja päättelemään!