Tänään oli Vilhon eka hammaslääkärikäynti. Kiva lääkäri oli joka nauratti Vilhoa ja antoi rapisevan hammasharjan:) Mukavaa kun nykyään tehdään siitä hammaslääkärikäynnistä mahdollisimman positiivinen kokemus ettei tuu mitään turhaa pelkoa. Porauskin on helpommin siedettävissä kun on hyvä fiilis.

Hampaita ollaan pikkuhiljaa ruvettu vähän harjaamaan. Kivaa on hammasharjaa purra ja erityisen kivaa on kun kastaa ensin veteen harjan. Toisin oli ennen - Lappohjan mummi kertoi että ei kait hänellä hammasharjaa ollu ku vasta kun muuttivat etelään...eli nelikymppisenä! Muistan että äitikin on sanonut, että ei hän lapsena hampaita pessyt kun ei kukaan koskaan sanonut että pitäisi pestä. Voin kyllä kuvitella että kun seitsemän vuotiaana ekan kerran viedään hammaslääkäriin eikä koskaan ole hampaita pessyt niin siinä voi olla aika jännät paikat. Äitin ensimmäinen hammaslääkärikäynti seitsenvuotiaana ei ollut hirveen mieluisa...Herra hammaslääkäri oli ollut aika ankara mies eikä ollut mitenkään erityisesti hammaslääkäri vaan kunnan ainoa lääkäri, joka hoiti hampaat ja kaikki muut ruumiinosat. Lääkäri oli puuduttanut äitin hampaan, joka oli tarkoitus repiä ulos pihdeillä kun siinä oli reikä, ja passittanut äitin eteiseen mummin kanssa odottamaan että puudutus alkaisi tehoamaan (tms?). Sitten kun äiti oli kutsuttu takaisin, niin lääkäri alkoikin repimään väärän puolen hammasta pois, eli siis kokonaan ilman puudutetta. Äiti oli huutanut ja pyytänyt lopettamaan, mutta ei mikään auttanut, kun lääkäri vain torui äitiä kun oli niin tottelematon kakara. Äitillä on aikuisiälläkin hampaiden juurissa ollut kaikennäköistä vaivaa, eikä mikään ihme kun pihdeillä revitään täysin tervettä hammasta ilman puudutetta...Ei varmaan hirveen miellyttävä kuva jäänyt hammaslääkärikäynnistä! Moni aikuinen välttelee hammaslääkäriinmenoa ihan sen takia että pelkää ja jättää hampaat hoitamatta. Ei muuten moni tule edes ajatelleeksi, että monet sairaudet voivat johtua huonosta hammaskalustosta! Että kannattaa käydä välillä tarkistamassa vaikkei tunnu reikiä olevankaan.

Kysyin hammaslääkäriltä jos vauvaa saa pussata suulle, niin hän sanoi, että turhaa on tartuttaa sitä kariesta vauvalle, sillä vauvan suussahan sitä kariesta ei ole jos ei aikuinen sitä tartuta. Itse olen yrittänyt olla hirveesti pussaamatta suulle jos en ole vähään aikaan pessyt hampaita. Aamulla hammaspesun jälkeen olen vähän enemmän pusutellut jos siltä tuntuu. Lusikkaa en myöskään nuole puhtaaksi jos lähellä on vesikraana. Mutta eihän sitä aina muista eikä välitä...Mutta olen ajatellut niin että makeeta ei Vilholle anneta ennenkuin hän alkaa sitä itse pyytämään. Nyt sillä ei ole minkäännäköistä tarvetta makean perään, niin siksi on turha opettaa, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Jos haluaa palkita jollain tavalla niin sitten ei  ainakaan makealla.

Käytiin tänään myös Munsteenin Puutarhassa Piikkiössä - aivan ihana puutarha ja taimitarha. Maria on siellä töissä vielä viikon. Se esitteli meille paikkoja. Siellä on kuulemma luontopolkukin, jonka varrella on laavu. Pitää joskus kävellä se polku, kun oli niin hienot maisemat siellä. Ehkä Piikkiöläiset ja Eija lähtis joskus "patikoimaan" sinne. Jos ette ole käyneet siellä niin suosittelen. Tänään siellä oli joku musiikkiesitys, jota me ei jääty kuuntelemaan kun oli kello jo niin paljon. Kotiin saatiin isoja perennoja huippu edullisesti.  Innostuin kuunliljoista ja yhdestä angervolajikkeesta. Jos joskus saisin ne vaikka istutettua...

Olen ollut TÄYSIN naatti tällä viikolla. Vilholla on taas ihan uusi vaihde päällä ja sen takia tänäänkin lähdettiin kylille hammaslääkärin jälkeen, kun pääsee paljon helpommalla kun lähtee jonnekin reissuun, kun kotona pitää KOKOAJAN vahtia ja kantaa vessaankin kun menen pissalle...Koti onkin sen näköinen nyt kun en vaan kertakaikkiaan ole jaksanut MITÄÄN tehdä. Tänäänkin Vilho on jatkanut pystyynnousemisharjoituksia. Nousee pystyyn aina kun on joku sopiva paikka mistä pitää kiinni ja sitten yrittää nousta vielä ylemmäs ja vaarallisennäköisesti siinä keinuttelee itseään ja horjahtelee ja yrittää kävellä...Eikä MINKÄÄNNÄKÖISTÄ tasapainoa ole vielä. No kai se kehittyy. Tänään meinasin ostaa kävelykärryn Vilholle kun se työntää kokoajan laatikoita, tuoleja ym ja "kävelee" eteenpäin työnnellen niitä edessään, mutta se saattaa olla vielä vähän vaarallinen kun se menee niin kovaa eikä Vilhon jalat pysy mukana.

Olisi tarkoitus mennä Lauran luokse penkomaan vauvanvaatteita kun kohtapuolin pitäisi Bastin saada pikkuveli. Mitenköhän Terhillä on niitä vauvanvaatteita?