Taikuri-Vilho

Vilho on saanut sen käsityksen, että minä käyn taikuri-kurssilla maalaamassa. Kurssin opettajan tytär on myös muskarissa ja nähtiin hänet yhtenä päivänä ja minä sanoin, että tässä on minun taideopettaja, niin Vilho katsoi suu pyöreänä ihmeityksestä sitä taikuriopettajaa.

Maustetaan meritaimenta. Oli lihava mutta niin lyhyt taimen, että se melkeen mahtui uunipellille kokonaisena. Pyrstö piti vaan leikata irti että mahtuisi kun en halunnut päätä ottaa pois kun siitä tulee hyvät aromit ja siinä on ne silmät, jotka haluan aina syödä, nam! Vilho auittoi ahkerasti maustamaan - varsinkin tilli oli maukasta ja pyrstö, jota myös maistoi. Tätä syötiin neljänä päivänä. Ensin uunilohta, sitten kalakeittoa ja vielä kalapastaa. Hyvää oli (kaikki paitsi se pasta).

Martti mammanpoika on nyt tosissaan ryhtynyt harjoittelemaan seisomista. Muskarissa kun oltiin ei suostunut yhtään istumaan vaan kaikki leikit piti tehdä seisten. Hassun kuuloista oli myös kun Martti lauloi kokoajan mukana kun laulettiin <3 mua nauratti niin etten itse pystynyt laulamaan kunnolla...

Martti heittää. Lempiharrastus nykyään on pallottelu. Vilhonkin kanssa leikitään "maalia", eteisessä, niin että rappusten alapuolelle jäävä "kolo" on maali ja Vilho toimii maalivahtina. Se se vasta on hauskaa, Martinkin mielestä on hauskaa katsella. Kohta se tulee jo mukaan peliin.

Vilho kysyy muuten aina Jannelta - oletko tuomari? -oletko pelimies? Ja kaikilta muiltakin kysyy jos ei keksi sillä hetkellä muuta sanottavaa, koska Vilhon suu käy kuin papupata. Minulle se sanoo aina "otatko lasit pois?" ja kun otan se sanoo "otitko lasit pois?" ja se on niin hauskaa... Viime päivinä Vilho on huudellut "Pauli-jätkä! Pauli-jätkä!" Ja se kysyy toistuvasti "mikä Pauli on?" ja vastaa itse "Pauli on punainen kilpa-auto". Vai oliko se Lauri...? Pikkuukkeleilla ja autoilla se jaksaa leikkiä ja nyt tuon Pauli (vai Lauri?)-buumin myötä se on ruvennut syöksähtelemään punaisella pikku autollaan ympäri talo hurjaa vauhtia.

Tänä iltana kylvyssä. Pojat tykkäsivät kylpeä vierekkäin omissa altaissaan. Marttikin pysyi hyvin tuossa pienessä istumassa. Nousee kyllä kokoajan pystyyn, että saa olla vahtimassa ettei liukastu. Martti riehaantui nauramaan ja huutamaan ääneen kun Vilho näytti miten vettä roiskutetaan ja lyödään kädellä. Sitten riemu oli irti ja vesi lensi niin että kamerakin kastui.

En muistanut kääntää kuvia...

Ei kovin riemukkaalta näytä, vähän rassulta, mutta hauskaa oli kuvista huolimatta.

Vilholla on jotain näppylöitä jaloissa, eniten reisissä ollut pari viikkoa. Nyt se ihottuma vai mikä lie, on levinnyt vatsaan ja selkäänkin. Kortisonia olen laittanut, mutta ei ainakaan vielä ole auttanut. Vaihdoin vaipat muumi-vaippoihin, kun pamperseista joskus ennen tullut vähän ihottumaa, vaikkei se sitä nyt ole koska pepussa ei ole juuri lainkaan, mutta silti ettei ylimääräistä ärsytä. Vilholla ei ole ollut kuin pari pientä näppyä tätä ennen (kun oli vesirokko). Näistä jotain epäilen syylliseksi: kaurapuuron päälle laitettu kaneli pari krt viime aikoina. Samaten kaupan hilloa ollaan pari krt syöty vähän lättyjen päällä ja siinä on lisäaineita, joista voi tulla nokkosrokko. Kolmas on maito, jota Vilho on viime viikkoina juonut vähän enemmän kuin normaalisti. Silti luulisi että näppylät häviävät nopeammin kun viime syönnistä on usemapi päivä...? Alan epäillä että se on joku rokko kun se on NIIN levinnyt. Tai joku sieni-infektio...