Vilho hokee nykyään usein tota "pattaa". Se tarkoittaa sekä joulupukkia että serkku-Bastia, pienen pieni ero on painotuksessa ja "Basti-pattassa" P on lähempänä b:tä, että se kyllä erottaa ne toisistaan. Ihmettelin miks se joulupukkia kutsuu pattaksi, mutta se onkin "parta" mitä se tarkoittaa. Kun kysyy `missä parta on?´ niin se näyttää joulupukin partaa (siis nuken), mutta jotenkin se myös tarkoittaa koko joulupukkia... Tänään kun keittiössä touhuttiin aamulla, niin Vilho yhtäkkiä käveli eteiseen ja jäi seisomaan arkun eteen, jonka päällä on joulupukkinukke. Siinä se seisoi vähän aikaa ja hoki taas "patta" ja lähti takaisin keittiöön. Söpön näköistä - ihan kuin se olis vaan käyny tarkistamassa, että se on siellä vielä. Se tietää että joulupukissa on jotain erityistä ja on tosi kiinnostunut, bygdiksellä joulupukki ei enää ollutkaan niin pelottava kuin se oli pari viikkoa sitten suurtorin markkinoilla.

Yhtenä päivänä kaupassa Vilho kans osoitti tooosi partaista miestä ja sanoi "patta". Mistäköhän se sen on edes oppinut? Olisikohan faffa opettanut, kun se on ainoa, jolla on vähän enemmän partaa? Ja tänään kun oltiin Jannen kans kaupungilla ja äiti oli Vilhoa hoitamassa, ne oli katsoneet kuvia ja siellä oli faffa mukana, niin heti se oli sanonut "faffa" .Se onkin kiva sana lausua ja välillä Vilho sekottaa "vauvaa" ja "faffaa"... Kun pyydän että Vilho antaa pusun "vauvalle" niin se pussaa mun mahaa ja toistaa "vauva vauva", mutta sitten se välillä sanookin "faffa, faffa" ja vilkuttelee mun mahalle :).

Vilho oli tosiaan tänään ensimmäistä kertaa niin pitkään hoidossa! 8 tuntia! Ennen ollut jotain maks. 4-5 tuntia hoidossa ja siitäkin on tosi pitkä aika, varmaan silloin joskus kun olin koulussa ja jos Jannella sattui olemaan peli tai jotain niin "faffa" on ollut hoitamassa. Tyytyväinen oli ollut kokoajan ja äiti oli saanut sen maitoakin juomaan monta mukillista (yleensä ei juo kuin vähän ruoan kans), mutta ruoka sen sijaan ei ollut maistunut. Ei ollut meinannut malttaa nukahtaakaan vaan oli kokoajan laskeutunut sängyltä alas sanoen "pois, pois" (hokee sitä KOKOAJAN!!). Kun tultiin kotiin näin ikkunasta kun äiti istui tietokoneella ja Vilho nökötti sylissä tyytyväisen näköisenä, katsoivat valokuvia. Se on kovasti äitin perään kun se käy täällä niin usein, mutta aina vain lyhyitä pätkiä, että aina kun pääsee vauhtiin, niin se jo lähtee pois. Niin nyt ne sai sitten kunnolla olla. Eikä lähtiessä tullutkaan kovaa itkua, vähän kyllä parkui, mutta oli niin iloinen että me oltiin tultu kotiin, niin se unohtui äkkiä. Pussailikin illalla kovasti mua ja Jannea vuorotellen.

Eilen oli bygdiksellä tosi mahtavat joulujuhlat! Ruoka oli ihanaa ja oli lämmin tunnelma ja Lucia-kulkue, jossa Bastikin oli mukana ja Vilhon uusi kaveri naapurinpoika Danski, jota Vilho myös halaili, kun ei erottanut poikia kunnolla, kun siellä oli kolme suunnilleen saman kokoista poikaa niin Vilho luuli milloin ketäkin Bastiksi. Naapurinpoika ihastuikin Vilhoon niin että äitinsä kysyi jos tämä saisi tulla joskus Vilhoa katsomaan. Tottakai saa, koputtaa oveen vaan!

Paikalla oli siis tänä vuonna koko Norqvistin klaani ja se olikin tosi mukavaa! Basti taisi tykätä kovastikin. Täytyy ensi vuonna taas tulla koko porukan! Ja mukavinta, että Lisa-fammokin tuli mukaan. Varmaan kiva päästä sieltä kerrostalosta vähän ulos ja muita ihmisiä tapaamaan. ¨

Mä en oikeen pystynyt kenenkään kans hirveesti seurustelemaan. Ihmettelin vaan ja juoksin suurimman osan ajasta Vilhon perässä tai sitten söin ja keskityin siihen, koska Vilho ei hirveen kauan malttanut olla paikallaan. Isomummi piti vilholle seuraa niin sain hakea lisää ruokaa, mutta yritin kuitenkin mahd. nopeasti syödä, kun eihän sitä halua, että muut ei pääse nauttimaan ruoasta kun katsovat Vilhon perään. 

Vilho osoittautui taas kovaksi bilehileeksi, eli mitä suuremmat juhlat niin sen villimmäksi sen meno muuttuu. Harmi että kamera jäi kotiin, etten saanut kuvaa kun se juoksi siellä isojen poikien perässä tonttuvaatteet päällä. Isot pojatottivat Vilhon tosi hienosti leikkiin mukaan, mutta kun niitä oli tosiaan kolme 7-10 vuotiasta poikaa, niin eihän ne aina muista yhtä pikkuista varoa, niin sain sitten juosta kokoajan vahtimassa, ettei Vilhoa tallota...Ei tallottu, vaikka meno olikin välillä aika hurjaa! Vilho seurasi tyttöjen piirileikkejä kiinnostuneena ja menikin lopulta siihen mukaan.

Ensi jouluna voi olla aikamoiset juhlat (toivottavasti järjestetään!) kun Oskari, Vilho ja Peik ovat kaikki menossa mukana (ja vielä yks saman ikänen kuin mitä Oski on nyt, joka saa kans sylistä pitäen seurata isompien touhuja...:)).

Joulupukki jakoi kaikille lahjan ja Vilho seurasi sitä iskän jalkojen juuresta ja välillä uskaltautui lähemmäskin ja oli ollut sen verran kiltti, että sai ensimmäisen kerran joulupukilta lahjan, tonttuenkelin. Vähän jännitti ja silmät oli suurina ja ilme vakava, mutta joulupukki osasi jopa Vilhon nimen, joten se ei ollutkaan niin vaarallista.

Eilisen jälkeen mulla oli vähän tuntemuksia tuolla alhaalla luissa. Niinkuin olisivat vähän pois paikoiltaan. Liitoskipuja vissiin?? En Vilhon kans kokenut niitä yhtään, joten en iha tiedä miksi niitä tulkita. Tänään lähdettiin Jannen kanssa Turkuun - sillä oli tuomarointeja 2kpl. Klo 11.30 (?) ja 13.30, joten Janne jätti mut Sirkkalankadulle ja kävelin sieltä keskustaan. Kaupat eivät tietty vielä klo 11 ollu auki, joten kävelin sitten tunnin kaupungilla ikkunoita katsellen. Meinasin mennä kahville jonnekin (siis teelle;)), mutta ei löytynyt mieluista paikkaa, joka olisi auki, joten kävelin vaan vaikka tuntui siltä että pitäisi vähän istahtaa, mutta kun niitä penkkejä ei oo kauheesti missään... Lopulta löytyi yhden kíinni olevan ravintolan tuoli vapaana ja istahdin viideksi minuutiksi, kunnes kaupat jo aukesivatkin. Ihmiset odottivat oikeesti kauppojen avautumista! Joten siksikään niitä istumapaikkoja ei ollut.

Kävin kaikki pakolliset paikat läpi. Indiskat, Stockat, Anttilat, Henkkamaukat, Lindexit...Lopulta haaviin jäi jotain pientä, mutta vips vaan kello oli jo lähemmäs kolmen ja Janne soitti että missä oon, enkä ollut käynyt edes siellä teellä...Joten kun mentiin Benellis´íin syömään ja sai siellä istahtaa, niin tuntui aika mukavalta. Käytiin siellä kun mulla oli 10€:n seteli sinne.

Sitten jatkettiin Kodin 1seen, josta piti vähän mattoja hankkia ja lelu- ja lehtikoreja ja vähän muutakin. No mattojen valinnassa meni niin pitkään, että Jannella meinas mennä hermot (tosi kivaa shoppailuseuraa...). Lopulta kun sopiva matto olis löytynyt niin sitä ei ollutkaan varastossa...!! Voihan P! Enkä viitsinyt varata sitä, koska en tiedä pääsenkö taas lähiaikoina siellä käymään. No löytyi sentään Vilholle autoratamatto ja meidän eteiseen kuramatto (ihan liian pieni, mutta parempi kuin edellinen joka oli niin paksu ettei tuulikaapin ovea saanut kiinni) ja naulakon eteen kans yks eteisenmatto, kun siinä on nyt semmoset kaisla- (tms?) matot, joiden läpi kaikki hiekat menee lattialle ja niitä on ärsyttävää aina heittää ulos ja lakaista kilo hiekkaa lattialta.

No mä uhosin Jannelle kun sillä tuli kiire pois kaupasta, että `sää lupasit, että jos ei tuolta löydy mattoa niin mennään Ikeaan vielä...´ Todellisuudessa olin itsekin ihan rätti enkä olis jaksanu, mutta pirulainen minussa tuli ulos kun se rupes kaupass uhoomaan, että `mä meen nyt kassalle, jos haluut mukaan niin tulet NYT´. No mua harmitti kun ei oltu ehditty läheskään kaikkea mitä oli tarkoitus ostaa. Joten en ihan heti mennyt vaikka Janne meni edeltä, vaan katselin vähän muutakin, mutta eihän sitä tuli pe**een alla mitään löydä. Jannella oli mun takki kärryissä, joten mä ajattelin, että tuskin se raskaana olevaa naista jättää sinne ilman takkia...No ei onneks menty Ikeaan, ruokakauppaan kyllä. Ja torkahdinkin kotimatkalla autossa. Ja kun kotona nousin ulos autosta niin en pystynyt kunnolla astumaan toisen jalan päälle (teki pahaa jossain häpy- tms. luussa). Sitä on jatkunut nyt illalla, joten en ole kauheesti muuta ruoanlaiton jälkeen tehnyt kuin katsonut TVtä. Tai katsoin Idolsin ja nukahdin sen jälkeen ja heräsin taas kun oli tuloslähetys, eli siksi valvon nyt taas...

Jee! Mun suosikki voitti! Petehän on silti se IDOLI idoli, mutta kiva kun Koop voitti, koska mä aistin siitä Annasta, että se ei oikeesti halunnut voittaa, vaan just tulla toiseks vaikka loistava onkin, varsinkin kun se laulaa noita "ei-niin-omia"-kappaleitaan. Koopille tosta voitosta on eniten hyötyä. Sitäpaitsi se laulu sopi sille tosi hyvin. Yleensä ne biisit on semmosia, et ne ei yhtään sovi sille voittajalle ja se laulaa sen pitkin hampain, mutta tänä vuonna se osui nappiin. Ei Koop mikään hirveen loistava esiintyjä mun mielestä ole, vähän epävarma jne. Mutta se sen ääni on ihastuttanut mua ihan alusta alkaen, se falsetti, josta ne tuomaritkin jaksavat sitä kehua. Se on aivan ihana ja sitä haluaisin tosiaan kuulla enemmän. Kehityskelpoinen varmasti kunhan saa sopivat biisit vaan mitä esittää. Se Neil Young sopi muuten tosi hyvin sille, olis kiva kuulla lisää Neiliä sen laulamana ku silläkin on niin herkkä ääni.

 

ÖITÄ.