Nyt eletään tosi kiinnostavia aikoja kun Vilho alkaa päivä päivältä puhumaan enemmän ja enemmän. Se on niin hassun kuulosta kun se oivaltaa jonkun yhteyden sanojen välillä, että kun ne pistääkin peräkkäin niin se tarkoittaa jotain erityistä...

Sanavarasto alkaa olla tosi laaja ja ne sanat joita ei vielä ole paljon käyttänyt, niin niistä lausuu vaan pari viimeistä kirjanta tai ne joita painotetaan. Kuten kun Vilho huutaa "kii! Jee! Okk okk okk!" =tartu mikkiin! Jee! Rock rock rock! tai "vauvan ky"=vauvan sänky ja kun vauva itkee niin Vilho tulee ilmoittamaan että "vauva kee" Hymy.

Kun Okka & co oli Kuusamossa, niin mummi kertoi Vilholle, että Okka lentää Kuusamoon, niin sitten se rupesi toistamaan "Okka entä kuu"Nauru. Kuu ja Kuusamo - melkein sama asia;). Vieläkin se välillä höpisee itsekseen että Okka entää Kuu.

Samoihin aikoihin Vilho alkoi sanomaan "Kallen talo", "muumitalo" ja "mummin talo" ja nyt kans"muumilaulu" ja "muumipappa"...Niitä se jaksaa toitottaa. Ja nyt on "pappan ene" (pappan vene) tosi suosittu. Olivat Jannen kans satamassa yhtenä päivänä, ja siellä oli paljon veneitä, niin ne oli kaikki "pappan eneitä".

Ja nyt se ei enää kutsu vuohia "vuojiksi" vaan pukeiksi ja jotenkin se muistaa joulupukki-laulun mitä olen silloin tällöin lauleskellut kun Vilho laulaa aina "patta patta"(joulupukki joulupukki valkoparta vanha ukki...) niin nyt se onkin alkanut laulaa pukki pukki patta ukki - välillä kyllä vähän eri järjestyksessäSilmänisku.

Hassun kuulosta on kans kun Vilho on ruvennut sanomaan Jannea "isipappaksi". Hassun näköistä ja kuuloista sekin kun kysyy jotain (mitä se ei varmasti edes ymmärrä), niin se vastaa tosi ponnekkaasti ja tietäväisen näköisenä "niin niin" tai "on on" ja nyökyttelee samalla tai vastaavasti "ei oo" "EI".

Tänään kun päivällä juttelin vauvalle ja Vilholle niin Vilho sanoi "pieni vauva" ja sen jälkeen on sitä hokenut kun näkee vauvan...Vähän söpöä. Yritin sitten selittää, että Vilho on "iso vauva" mutta se sanoikin että "iso pappa"Hymy.

En muista oonko jo kirjoittanut tänne kun olen varmaan kaikille kertonut ylpeänä siitä kuinka Vilho jo "osaa lukea"Silmänisku. Tuossa kolmisen viikkoa sitten TV oli päällä ja yksi ohjelma oli vuorossa vielä ennenkuin pikku kakkosen piti alkaa. Ruudussa luki seuraavat TV ohjelmat ja Vilho näytti innoissaan TV ruutua ja laittoi sormen siihen missä luki "pikku kakkonen" ja sanoi innoissaan "kakkanen"! Olin ihan että "häh?" miten sattuikaan osumaan oikeaan kohtaan sormi... No seuraavan päivänä piti Buu-klubbenin alkaa ja taas oli ruudussa seuraavat TV ohjelmat. Vilho katsoi ruutua ja kun huomasi että siinä lukee "BUUS-fredag" niin se alkoi hihkua "guu bubben guu bubben!" (=buu klubben). Että kyllä ne lapset tietää ja ymmärtää PALJON enemmän kuin mitä sitä luulee.

 Lisäys 30.4.2009:

Pakko vielä lisätä Vilhon höpinöihin, että välillä puhuu "Mattista" (=Martista) ja nyt eilen aamulla kun oli menossa Eija-mummin luokse hoitoon VIlho höpisi "Maltti-vauva" "vauva Maltti". Ja nyt ruvennut myös yhdistämään sanat kana ja muna -> kanan muna ja välillä sanoo kans Kallen muna...Nauru