Vilhon lausahduksia, joita koko ajan toistetaan. Lisäksi vielä: Joulupukki tulee jouluaattona. Joulupukki tuo lahjoja. Minä saan lahjoja... Kovasti on joulupukki mielessä kokoajan ja pitää laulaa joululauluja. Tällä hetkellä suosikki on "joulupukki matkaan jo käy". Paria joululevyä ollaan kuunneltu ja Vilho osaa jo laulaa niitä kaikkia.

Tänään käytiin Suurtorin joulumarkkinoilla koko perhe. Joulupukki oli siellä, mutta Vilho ei halunut mennä tervehtimään vaan katseltiin kun Joulupukki ja Joulumuori ottivat lapsia vastaan ja tontut kirjoittivat nimet muistiin. Ei kovin kauan viihdytty siellä kun oli aika kylmä, vaikka kotoa lähdettäessä oli vaan viitisen astetta pakkasta, mutta oli kylmä viima. Jotain pientä lahjaa tuli ostettua ja leipää ja lanttu- ja porkkanalaatikkoa. Janne meni poikien kanssa kotiin ja mä sain jäädä ostoksille. Vaikka ei siinä ollut enää paljon aikaa sen jälkeen kun kävin syömässä herkullista pizzaa Paninissa. Viereisessä pöydässä istuin jotain nuoria poikia jotka vertasivat paidan kaulusten tärkkejä (tai jotain sellaista mistä en oikein itse ole perillä...) ja mistä ostavat vaatteensa ja mitä merkkejä he käyttävät. Yksi sanoi ostavansa lähes kaikki vaatteensa Tukholmasta, kun kuulemma Turussa on niin huonosti vaatekauppoja, että kaikki kulkee samoissa Gantin paidoissa... Ja sieltä saa vähän päälle viidelläkympilläkin hyvän paidan... Huhhuh. Ajattelin siinä kuunnellessa, että onneks Janne ei ainakaan ole tommonen, että ei ole muuta keskusteltavaa kuin merkkivaatteiden saatavuus ja kauluksen tärkit... Ja koska itse olisin 50 € laittanut paitaan...? En koskaan. No lähti vähän sivuraiteille.

Siis sain pari tuntia ihan yksin käydä ostoksilla kun en ollut vielä yhtään lahjaa ostanut. Olin ilman autoa, niin en viitsinyt bussiin raahata niin paljon ostoksia, että säästin ruoka- ja loput lahjaostokset huomiseksi. Huomenna olisi tarkoitus mennä ihan autolla, että pääsee eri paikkoihin, kun täytyy päästä keskustaan ja länsikeskustaan ja vielä ehkä ikeaan... On ollut tässä pari viikkoa aika niin kortilla, että ei ole päässyt mitään valmisteluja tekemään. Huomenna onneksi Eija ja Roger tulee katsomaan poikia sen ajan kun Jannen kanssa siivotaan talo. Martin kanssa se ei onnistu, tai hetkittäin onnistuu, mutta yleensä se menee siihen, että mä hetken siivoan sitten imetän ja sitten siivoan ja sitten pidän sylissä ja sitten syötän jne. että käytännössä vaan yksi tekee ja toinen hoitaa. Aamupäivällä on hyvällä tuulella ja hetken illalla, mutta muina aikoina on kokoajan sylissä.