Kun yks rummuttaa lautasta niin toinen tekee perässä.

Martti haluaa muuten itse jo syödä . Nipistää suun kiinni jos sillä ei ole omaa lusikkaa kädessä ja kääntää pään pois. Jos antaa lusikan sille, niin se ottaa itse ruokaa ja pistä suuhun, samalla voi auttaa vähän ja tehokkaammin lusikoida ruokaa suuhun.

Ja sit ollaan retkellä pöydän alla. "Hinausauto" mukana (Vilho hinaa kaikkia esineitä auton perässä, niinku Puuha Pete). Marttikin osaa ajella tuolla autolla ja pääsee siitä poiskin.

Martti alkoi muuten yhtäkkiä kuukausi sitten viihtyä Vilhon kanssa kahdestaan. Siihen asti piti aina olla mukana, muuten tuli itku joka asiasta kun Vilho hipaisikin. Lyhyitä hetkiä iltaisin ne leikkivät yhdessä, mutta vain hetken, usein juuri ennen nukkumaanmenoa. Nyt on mahtavaa kun saa jotain tehtyä ilman että ihan kokoajan tarvii olla siinä vieressä. Vieläkään en voi mennä vessaan yksin, mutta kun olen samassa huoneessa niin menee hyvin tai kun pojat leikkivät takahuoneessa niin voin olla työhuoneessa. Vieläkin Martti on väsyneenä ihan sylivauva, mutta sekin on nyt helpottanut kun Martti nukkuu enää yhdet päikkärit, niin ei tule kahta lyhyempää unenpätkää ja unillekin nukahtaa helpommin ja aikaisemmin. Elämä siis helpottuu kokoajan, mutta sitten tulee aina näitä lisähaasteita kuten Vilhon uhma ja mites sitten kun Marttikin kasvaa ja siitäkin tulee yhtä touhukas.

Tässä taas autoleikkejä - näistä leikeistä äiti tykkää.

Leipuripoika.

Ruuvaillaan.

Tässä omatoimileipurit ovat tehneet kokkelia salin lattialle... Molemmat ihan munassa.

Kiva kiva. Tämmöstä sattuu kun äitin on vastattava työpuheluihin... No onneks en pienestä nipota.

Eikä karkkeja voi piilottaa liian hyvin, Vilho löytää ne sillä aikaa kun äiti on siivoomassa munasotkuja... Ja Martilla suu täynnä karkkia ja käsi ojossa pyytää lisää.

Ukki on hauska leikkikaveri ja hyvä hoitaja. Tai Kaa kuten Martti häntä kutsuu (välillä tulee ihan Kallekin mutta yleisempi on tuo Kaa tai Kaae).

(Voi tää jäi kääntämättä.) Martin mielipuuha on riuhtoa vimmalla digiboxin johtoja ja kun kieltää alkaa hän nauraa ja hytkyä, melkein pomppia innostuksesta. Videoita on myös kiva levitellä lattialle ja kaikkea muutakin mitä ollaan jemmattu kaappeihin. Martti on oikea tutkimusmatkailija. Keittiössäkin ruokakaapit kiinnostavat paljon enemmän kuin lelulaatikko. Martti tykkää myös kovasti läträtä veden kanssa ja aina jos vahingossakin jää kylppärin ovi auki, niin se vipeltää sinne ja menee tonkimaan lattiakaivoja ja joskus on kylpyammeeseen jäänyt vedet niin silloin on ollut riemu irti ja Martti yltäpäältä märkä, niin ja pari kertaa on moppivesiämpärissäkin ehtinyt pulikoimaan... Ja vessan ovi jos jää auki Martti kiipeää korokepallin päälle ja yrittää avata kraanan. Se on hiukan vaarallista kun innostuksessa se helposti kaatuu taaksepäin kun ote irtoaa lavuaarista.

Viltsun keitos...

Tämän kattilan jätin kyllä pöydälle, mutta minulla tuli yksi puhelu taas ja jouduin menemään työhuoneeseen pariksi minuutiksi. Vilperi päätti jatkaa kokkailuja lattialla niin että Marakin saisi osallistua... Pojat vähän innostuivat...

Vilhon paidassa lukee aika osuvasti "here comes trouble".

Kaksi isoa täyttä munakennoa pojat tyhjensivät lattialle. No ukki juuri kertoikin, että sillä on munista ylituotantoa nyt... Munan siivoaminen lattialta ei muuten ollut ihan helppo juttu. Oli tosi liukas lattia kun yritin pojat pelastaa munakokkelin keskeltä. Vilho liukastui ja minäkin meinasin lentää, ei kannata kokeilla kotona...Onneksi sain Martin nukkumaan, niin sain rauhassa siivota.

Vilholla on nyt aikamoinen uhma (vai mikä ihme toimeliaisuusjakso tää on?) päällä ja jos se haluaa jotain niin se ottaa tuolin ja kiipeää pöydälle ja siitä kaappiin tai jääkaappiin. Jokin aika sitten se oli tosi kiltti eikä tehnyt tuhmuuksia, sillä se oli jo oppinut mitä saa ja mitä ei saa tehdä, mutta tämä eroaa siitä aiemmasta taaperoajan (silloin kun testasi että mitä kaikkea voi tehdä ja mitä ei saa jne) sotkemisesta siten, että se tietää mitä se ei saisi tehdä ja osaa tehdä kaiken salaa niin etten mä huomaa ja tosi määrätietoisesti vielä, että se päättää esim. että nytpä minä sotken muroilla ja sit se hakee tuolin ja hakee murot kaapista ja sit se ottaa jääkaapista maidon ja kaapista jonkin kulhon ja sit kaataa litran maitoa kulhoon (tai vielä kivempi - lattialle) ja sotkee sinne murot ja jos innostuu niin heittää vielä munia sekaan... Ja mikä hassua - usein se näyttää Martille kaikkia kepposia, paljon hauskempi tehdä kun on joku joka katsoo... Sitten ne yhdessä riehaantuvat ja murskaavat munia ja levittelevät niitä lattialle. Yksi vakio on se, että se on lukenut Nalle Puhia ja sitten menee keittiöön ja hakee sieltä hunajapurkin ja tunkee käden sinne purkkiin niinkuin Nalle Puhkin tekee. Mä oon alkanut lähettää sen "jäähylle" omaan huoneeseensa. Ihan vaan sanon, että "nyt riittää, mene takahuoneeseen" ja sit se pikkuhiljaa hiippailee takaisin sieltä. Olen myös pakottanut (ei oikein sovi tähän yhteyteen toi sana mut siis en ole väkipakolla pakottanut vaan enemmänkin kannustanut) Vilhon siivoamaan lelut lattialta. Se heittäytyy usein lattialle pitkäksi eikä tee yhtään mitään. Joskus se alkaa entistä enemmän viskomaan leluja. Sitten mä olen vain ottanut sitä kädestä kiinni ja ollaan yksitellen kerätty kaikki lelut laatikkoon niin että mä pidän mun kättä sen käden päällä. On kyllä tosi hidasta touhua ja nopeammin itse siivoaisi, mutta täytyyhän sen oppia... Lopulta se alkaa itsekin kerätä. Sekin tepsi kun sanoin, että nyt alan imuroimaan ja kaikki lelut mitkä on lattialla menee imuriin ja siitä roskiin. Sama toimi kun sanoin että lakaisen nyt lattiat ja kaikki tavarat lattialta menee kihveliin ja sit roskiin. Lelut olikin hetkessä kerätty!

 Jannen kanssa juteltiin tuossa kun tämä koti ei siis millään pysy siistinä vaikka minä siivoan täällä aina aamupäivän (yleensä ehdin siinä ajassa vaan siivota keittiön ja laittaa ruoan ja pyykit  ja eteinen olohuone ja takahuoneet jää) ja iltapäivän yritän enemmän touhuta poikien kanssa ja unien aikaan teen töitä. Aina kaiken siivoamisen jälkeen tulos on sama ja illalla on taas sotku... Päätettiin, että ruvetaan joka päivä yhdessä 15 minuutin ajan järjestelemään paikkoja ja siivoamaan. Siinä ajassa saa kahdestan paljon tehtyä kun lapset nukkuu eivätkä ole kokoajan sotkemassa lisää. Minä ehdotin, että joka toinen päivä olisi Jannen vuoro muistuttaa siivouksesta ja joka toinen päivä minun, mutta Jannen mielestä ei tarvita mitään vuoropäiviä. No arvatkaa onko kumpikaan ehdottanut? No jospa huomenna sitten...