Äiti tuli Oskarin kanssa meille että pääsin lähtemään hamppulääkäriin. Vilho oli ikionnellinen kun pääsi ulos äitin ja Okkan kanssa. EIvät varmaan hirveen kauan ulkona olleet kun Oskari oli jo herännyt kun lähdin ja vähän vaikeaa on viihdyttää toista vaunuissa ja toista vilperttiä yrittää pitää jäisessä mäessä pystyssä ja tyytyväisenä ilman että se karkaa navettaan itsekseen...

Kun tulin kotiin olivat ruokapöydässä ja VIlho ja Oskari olivat juuri syöneet puoliksi yhden ruokapurkin. Hyvä että edes sen verran, kun ovat molemmat vielä kipeitä. Vilho ei ole koko viikkoon syönyt kunnolla, niin mitään ruoka-aikoja ei olla pidetty vaan olen vähän väliä kysynyt onko nälkä ja jos se lähtee keittiöön päin juoksemaan niin se tarkoittaa sitä että nyt vois jotain syödä, muuten se sanoo tai huutaa "EI!". Vettäkin se on ihan omatoimisesti pyytänyt, että on saanut ainakin nestettä. Eilen ei päärynäkään maistunut ja se se on yleensä todellista herkkua Vilholle. Puuroa söi yhden lusikallisen tänä aamuna kun sanoin, että "pattapuuroa lehmänmaitoa ja mansikkamarjan mustikkakeittoa ja vitamiinia"...;) Se yleensä tepsii aina vaikkei millään meinaa syödä, mut vatsataudissa sekään ei auta. Viiliä söi sentään vajaa puoli purkkia.

Oskari ja äiti lähtivät jonkun ajan kuluttua kun alkoivat pojat väsymään ja Vilho riehumaan niin että Oskari pelästyi ääntä, joka tuli kun Vilho heitteli palikoita lattialle. Eikä Oskari suostunut nukahtamaan VIlhon pinnasänkyyn ja Vilho ei pysynyt sängyssä vaan halusi Oskarin kanssa leikkimään ja itki ja huusi kun yritin nukuttaa sitä.

Oskari parka oli tänä iltana kuumeessa. Toivottavasti se nyt vihdoin ja viimein veisi tän inhottavan vatsataudin pois. Tarttuvuudesta kertoo muuten se, kuinka Janne oli pari päivää sitten vienyt naapurille hitsauskoneen lainaksi ja seuraavana päivänä naapuri oli vatsataudissa...!!

Iltapäivällä Vilho söi perunalihalaatikosta niitä perunoita kun annoin sille yksitellen, sitten lämmitin vähän laatikkoa ja se söi oikein mielellään kun sai haarukalla syödä ja keksi samalla miten sitä haarukkaa oikein käytetään. Meinasi kyllä mennä hermot kun välillä ei onnistunut...Illalla tehtiin yhdessä lättyjä. Otin kaikki tarpeet lattialle ja oli tosi jännää katsoa kun munat ja muut sekoitetaan keskenään. Kun särjin munia lasiin Vilho sanoi ensin "muna", mutta sitten kun se oli lasissa niin se muuttuikin "vedeksi"... Annoin Vilholle oman kipon ja vispilän, jolla Vilho vispasi kulhossaan, mutta pitihän sen saada oikeaa taikinaa sekoittaa niin Vilho innoissaan teki niinkuin äiti, mutta aika huuto tuli kun mun piti keskeyttää se...No se unohtui nopeasti kun alettiin paistaa lättyjä ja Vilho sai syöttötuolissa istua ja katsoa kun lätyt paistuu ja samalla Vilho taas vispasi omassa kulhossa.

Vilho söi varmaan kaksi isoa lättyä taas haarukalla. Viimeisten palojen kanssa meni hermot ja ensin lensi haarukka olan yli, sitten lautanen (muovinen) ja lopulta yksitellen lätynpalaset. Ensin yritin torua, mutta kun se niin määrätietoisesti heitti ne vuorotellen olan yli, niin purskahdin nauruun ja senhän Vilho huomasi ja meinasi ottaa lisää lättyjä heittääkseen olan yli... Apua - mikäköhän siitä tulee kun on tommonen räiskijä??!! Ja kun äiti vaan nauraa´kun tekee pahojaan...

Nyt täytyy mennä katsomaan Frasieria ja kutomaan:) ÖITÄ!